Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2011

Στην Κρήτη η πλουσιότερη χλωρίδα της Ευρώπης

Η πλούσια χλωρίδα της Κρήτης παρουσιάστηκε στην εκδήλωση της συλλογικότητας «Terra Verde», στο Βοτανικό Πάρκο, στον Φουρνέ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Χανιώτικα Νέα».

Κατά την ομιλία του ο κ. Δημήτρης Μπατσάκης, χημικός Εργαστηρίων Ιατρικής Ερευνας, επισήμανε ότι η Δυτική Κρήτη φιλοξενεί τη μεγαλύτερη χλωρίδα της Ευρώπης, καθώς στο νησί φύονται πάνω από180 διαφορετικά είδη ενδημικών φυτών, ενώ στην Αγγλία για παράδειγμα υπάρχει μόλις 1 ενδημικό φυτό.Παράλληλα, τόνισε ότι η σημερινή τάση να καταστρέφουμε τη Φύση προσπαθώντας να δημιουργήσουμε ένα άλλο περιβάλλον, σύμφωνα με το δικό μας φαντασιακό, είναι μια τεράστια αυταπάτη.

Στη συνέχεια, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, παρουσίασε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την πανίδα, τη χλωρίδα και τα τοπία που προσφέρουν στον επισκέπτη οι ορεινοί όγκοι της Κρήτης και ειδικά αυτός τωνΛευκών Ορέων.

Τον λόγο πήρε και η βιολόγος κα Χ. Φουρναράκη, που αναφέρθηκε στην τράπεζα σπόρων του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων και στα ενδημικά φυτά της Κρήτης.

Για τη σημασία της συλλογικότητας «Terra Verde» μίλησε ο Ν. Βακόνδιος, υπογραμμίζοντας πως αποτελεί μια ομάδα που δημιουργήθηκε το 2008 για την προώθηση του αλληλέγγυου εμπορίου στην πόλη των Χανίων και που φιλοξενείται στον χώρο του «Κοινωνικού Στεκιού – Στεκιού Μεταναστών».


econews
Φωτογραφίες : Χανιά - Κεδρόδασος από το thephotofreak.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips