Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2011

Ο κινηματογράφος ως μέσο χειραγώγησης

Σκηνή του "Twilight" προκαλεί επιληπτικές κρίσεις!
Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ώρες στην Αμερική με το «Twilight». Η ταινία που έκανε πριν λίγες μέρες πρεμιέρα, κατηγορείται πως προκαλεί επιληπτικές κρίσεις, σπασμούς και λιποθυμίες στους θεατές! «Ύποπτη» για τα περίεργα φαινόμενα, είναι η σκηνή-κορύφωση της....
ταινίας, κατά τη διάρκεια της οποίας, η κοινή θνητή Bella, γεννά το μωρό του βρικόλακα Edward. Η εν λόγω σκηνή έχει σημειώσει ρεκόρ εισπράξεων, ωστόσο θεωρείται ως βασική αιτία των επιληπτικών κρίσεων σε δεκάδες θεατές.

Ένας απ΄αυτούς και ο Brandon Gephart από το Roseville της California, ο οποίος στην επίμαχη σκηνή άρχισε να έχει σπασμούς και δεν μπορούσε ν΄αναπνεύσει! Ίδια συμπτώματα είχε και ένας άνδρας από το Jordan της Utah, ο οποίος με το που γεννούσε η Bella, είχε δυσκολίες στην αναπνοή και εμφάνισε επίσης σπασμούς.

Οι ειδικοί πάντως σημειώνουν, πως οι εν λόγω μορφές επιληψίας ονομάζονται «φωτοεπιληψία», και προκαλούνται από την ευαισθησία που εκδηλώνουν μερικοί άνθρωποι στο φώς, ή σε συγκεκριμένα χρώματα και σχήματα.
Τα ζόμπι που τρελαίνουν την Αμερική

Η απόλυτη παράνοια επικρατεί στην Αμερική με την σειρά του καλωδιακού AMC, «The walking dead». Ζόμπι και αγωνία που πολλές φορές φτάνει σε εκνευριστικό επίπεδο, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της σειράς.


Η περιπέτεια εξελίσσεται στην Αμερική όπου για κάποια αιτία, που δεν γνωρίζουμε ακόμη, οι άνθρωποι έχουν μετατραπεί σε ζόμπι. Εδώ υπάρχει όμως μια μεγάλη διαφορά με άλλες ταινίες και σειρές ίδιου είδους.

Τα ζόμπι « The walkers», μπορεί να περιφέρονται με τον γνωστό τρόπο αλλά οι δυνατότητές τους δεν είναι περιορισμένες, καθώς μπορούν ακόμη και να τρέχουν.

Μια ομάδα ατόμων που γλύτωσε την καταστροφή, με αρχηγό τον Ρικ, «Andrew Lincoln»προσπαθεί να ξεφύγει απ’ όλα αυτά ενώ περιφέρεται από πόλη σε πόλη.

Μέσα στην ομάδα ξεσπούν έρωτες, φιλίες, διαφορές , αλλά όλοι έχουν έναν κοινό εχθρό, τα ζόμπι.

Η σειρά βρίσκεται στον δεύτερο κύκλο, ενώ οι δημιουργοί, αλλά και οι άνθρωποι του καλωδιακού καναλιού πρέπει να κάνουν πάρτι κάθε Κυριακή με τα νούμερα που σημειώνει.

Το καστ αποτελείται από τους Andrew Lincoln, Jon Bernthal, Sarah Wayne Callies, Laurie Holden, Jeffrey DeMunn, Steven Yeun,Chandler Riggs, IronE Singleton, Norman Reedus, Melissa Suzanne McBride, Lauren Cohan, Jane McNeill, Scott Wilson, Emily Kinney, James Allen McCune.

Δείτε το τρέιλερΑρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips