Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2011

Η μοίρα της Ελλάδας, μοίρα της Ευρώπης;

«Από τις εξελίξεις στην Ελλάδα εξαρτώνται όλες οι χώρες της ευρωζώνης», υπογραμμίζει στο σχόλιό της η Süddeutsche Zeitung και επικεντρώνεται στις ενδεχόμενες συνέπειες:

«Όσο σκληρά και αν ακούγεται η ελληνική πολιτική δεν αφορά πια αποκλειστικά τους Έλληνες. Αυτή είναι σήμερα η ειδοποιός διαφορά. Αυτό σημαίνει ότι από τις εξελίξεις στην Ελλάδα εξαρτώνται άλλες 16 χώρες-μέλη της ευρωζώνης. Και εάν ισχύει ότι από το ευρώ εξαρτάται το μέλλον της ΕΕ, τότε όλα παίζονται.
Η πρόσφατη Σύνοδος Κορυφής συνιστά έκφραση της υπευθυνότητας, την οποία είναι διατεθειμένη να επιδείξει η Ευρώπη απέναντι την Ελλάδα. Αλλά που είναι η υπευθυνότητα της Ελλάδας έναντι της Ευρώπης;»

Ο σχολιαστής παρατηρεί ότι τώρα ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ θα πρέπει να καταστρώσουν όχι ένα σχέδιο, αλλά δύο, τρία για να ανταποκριθούν σε ένα ελληνικό ‘όχι’ στις αποφάσεις της συνόδου και καταλήγει: «Ο Γιώργος Παπανδρέου πέρασε δύσκολους μήνες. Η τόλμη και η πολιτική σταθερότητα που επέδειξε αξίζουν όντως την εκτίμησή μας. Μπορούμε επίσης να κατανοήσουμε γιατί επιθυμεί ξεκάθαρες καταστάσεις…Θα ήταν όμως ειρωνεία της τύχης να χάσει τώρα στην βουλή την ψήφο εμπιστοσύνης και την ψήφο του λαού στο δημοψήφισμα. Τότε όλα θα κόστιζαν πιο ακριβά και για την Ευρώπη.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips