Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2011

Ακατάλληλο το νερό πηγών στον Αποκορώνα Χανίων

Έλεγχοι από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας.
Ακατάλληλο για τη δημόσια υγεία είναι το νερό των πηγών στο Καβούσι Αποκορώνου Χανίων, όπως προκύπτει από ελέγχους και την έκθεση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης.

Το νερό με το οποίο υδρεύονταν κάτοικοι των περιοχών Καποκιανά, Πρόβαρμα, Άγιοι Πάντες, Παιδοχώρι, Μελιδόνι, Πεμόνια, Φρες και Τζιτζιφές είχε κριθεί ακατάλληλο προς πόση.

Το περιεχόμενο της έκθεσης δημιούργησε ανησυχία, ωστόσο ο αντιδήμαρχος Μανώλης Χαριτάκης μίλησε σήμερα για μεμονωμένο περιστατικό που αφορά, όπως είπε, μόνο τη συγκεκριμένη πηγή.

Πάντως, ο ίδιος χαρακτήρισε το πρόβλημα πολύ σοβαρό αφού σχετίζεται άμεσα με τη δημόσια υγεία, αλλά σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε από τις περίπου 75 δεξαμενές και τα αντλιοστάσια το πρόβλημα με την ποιότητα νερού παρουσιάστηκε από την πηγή στη δεξαμενή στο Καβούσι όπου ήδη γίνονται παρεμβάσεις.

Σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης ο δήμος Αποκορώνου ελέγχει την ποιότητα των νερών της περιοχής και θα προχωρήσει και στη χλωρίωση του νερού της πηγής, το οποίο κρίθηκε ακατάλληλο.

Παράλληλα, σε όλες τις δεξαμενές γίνονται εργασίες συντήρησης.

Χθες, με καταγγελία του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, είχε αναδείξει το συγκεκριμένο ζήτημα παρουσιάζοντας την έκθεση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips