Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2011

Independent: Ο καλύτερος πελάτης της Γερμανίας στην αγορά όπλων η Ελλάδα

«Λιγότερη περίθαλψη, αλλά η Ελλάδα ακόμη αγοράζει όπλα», τιτλοφορείται σημερινό άρθρο της βρετανικής Independent η οποία επιχειρεί να σκιαγραφήσει την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας.

Στο άρθρο γίνεται λόγος για έξαλλους Έλληνες για τα τεράστια χρηματικά ποσά που ξοδεύονται για στρατιωτικό εξοπλισμό την ώρα που τα όπλα παραμένουν «άθικτα» ενώ παράλληλα οι Ευρωπαίοι ηγέτες επιμένουν για περαιτέρω περικοπές των δημοσίων δαπανών.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι το επόμενο πακέτο διάσωσης των 130 δισ. ευρώ, «συνοδεύεται» από νέα πιο επώδυνα μέτρα, επισημαίνεται, κι όμως «υπάρχει ένας ελέφαντας στο δωμάτιο: το μέγεθος της εξάρτησης των γερμανικών και γαλλικών οπλοβιομηχανιών από την Ελλάδα».«Η Ελλάδα αγοράζει από τους Γερμανούς περισσότερα όπλα από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Ορισμένοι Έλληνες θέλουν να μάθουν γιατί η Γαλλία και η Γερμανία απαιτούν περικοπές σε συντάξεις, μισθούς και δημόσιες υπηρεσίες, τη στιγμή που επιτρέπουν να συνεχιστεί απρόσκοπτα η αγορά όπλων», αναφέρει η εφημερίδα.

Και παραθέτει δηλώσεις του Γιάννη Βαρουφάκη, ο οποίος διδάσκει οικονομική θεωρία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών: «Ενώ τα ελληνικά νοσοκομεία ξεμένουν από επιδέσμους, το μοναδικό άθικτο σημείο του προϋπολογισμού από ΕΕ και ΔΝΤ είναι οι αμυντικές δαπάνες».


Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Ο αμυντικός προϋπολογισμός της Ελλάδας είναι ο μεγαλύτερος, βάσει ποσοστού του ΑΕΠ, σε ολόκληρη την ΕΕ.

Οι αμυντικές δαπάνες της Ελλάδας ανήλθαν σε 7,1 δισ. ευρώ το 2010, από 6,24 δισ. ευρώ το 2007. Το 58% των αμυντικών δαπανών της Ελλάδας για το 2010 πήγε στη Γερμανία, σύμφωνα με τα στοιχεία του Stockholm International Peace Research Institute (Sipri).

Οι ΗΠΑ είναι οι μεγαλύτεροι πωλητές στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ελλάδα, με τους Ελληνες να αγοράζουν το 42% των όπλων και αρμάτων μάχης από την Αμερική, ενώ ακολουθούν Γερμανία και Γαλλία, με 22,7% και 12,5% αντίστοιχα.


Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips