Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011

Liberation: "Ξεφτιλίσαμε τους απατεώνες, τεμπέληδες και gay Έλληνες"

Ο αρθρογράφος της γαλλικής “Liberation” Στεφάν Γκιγιόν, έβαλε όλο του το ταλέντο και τη... χολή για να περιγράψει με γλαφυρό τρόπο τους Έλληνες.

Σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στις 8 Νοεμβρίου στην ιστοσελίδα με τίτλο “Καλά κάναμε και ξεφτιλίσαμε τους Έλληνες” αναφέρει μας αναφέρει ως τεμπέληδες, απατεώνες και φετοφάγους.

«Ειλικρινά, καλά κάναμε και ξεφτιλίσαμε τους Έλληνες στο G20 στις Κάννες: Τους τεμπέληδες, τους απατεώνες, τους φετοφάγους! Εκεί, η απάτη είναι εθνικό σπορ, τρόπος ζωής, για πλούσιους και φτωχούς... Μόνο ένα 2% από τις πισίνες των σικ προαστίων της Αθήνας είναι δηλωμένες…»

Μάλιστα, δεν διστάζει να κάνει λόγο και για τις σεξουαλικές προτιμήσεις των Ελλήνων αναφέροντας πως όσοι μένουν στη Μύκονο είναι ομοφυλόφιλοι. Μάλλον το παραλήρημα του αρθρογράφου να οφείλεται στο γεγονός ότι επισκέφτηκε το κοσμοπολίτικο νησί των Κυκλάδων και δεν πέρασε καλά!

«Ο Έλληνας δεν είναι μόνο απατεώνας, είναι και διεφθαρμένος. Και τις περισσότερες φορές είναι κι ομοφυλόφιλος, είναι γνωστό. Φέτος, στη Μύκονο, οι γεννήσεις μετριούνται στο δάχτυλο του ενός χεριού. Φανταστείτε ένα νησί όπου 600 τυφλοί ομοφυλόφιλοι ζευγαρώνουν με δικά μας έξοδα... Κι είμαστε εμείς που πληρώνουμε!»

Κάντε κλικ για να δείτε σε μεγέθυνση το άρθρο

Τέλος, επικριτικός ήταν και απέναντι στους πολιτικούς της χώρας. Συγκεκριμένα, μιλάει για τον Γιώργο Παπανδρέου αλλά και για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου σημειώνοντας πως με τέτοιο όνομα δεν μπορεί να θεωρείται κανείς αξιόπιστος.

«Ειλικρινά, με τέτοιο όνομα, πώς μπορεί κάποιος να θεωρείται αξιόπιστος; Ο προηγούμενος υπουργός Οικονομικών λεγόταν Παπακωσταντίνου. Κι ο υπουργός μεταφορών πως λέγεται; Παπατρέχας; (σε ελεύθερη μετάφραση του Papamobile). Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει κάτι από Σον Κονερί...»


Έχω απλές απορίες, μια και είμαι απλός, καθημερινός άνθρωπος, όπως και τα εκατομμύρια των άλλων Ευρωπαίων. Έχω τη δουλειά μου, την οικογένειά μου και είχα – ως το 2009 – προγραμματίσει τη ζωή μου, με βάση κάποια δεδομένα. Εδώ και δύο χρόνια, υφίσταμαι μαζί με τα εκατομμύρια των συνελλήνων, μια συστηματική δίωξη. Μείωση μισθού ή και απόλυση, κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, εκφοβισμούς, ψευτοδιλήμματα. Όλα αυτά γιατί, όπως είπε ο μέχρι σήμερα πρωθυπουργός, είμαι διεφθαρμένος, αποκρύπτω ειδοσήματα, παίρνω φακελάκια, δεν αποδίδω τους φόρους στο κράτος. Μ΄αυτό πολιτεύτηκε, μ΄αυτό με διέσυρε σ΄όλο τον κόσμο. Αποτέλεσμα των ενεργειών αυτών είναι τα δημοσιεύματα, σαν το παραπάνω.Ακόμη και αν δεχθώ, ότι οι πολιτικοί μου αντιπρόσωποι με έκλεψαν, υποθήκευσαν το μέλλον μου και των παιδιών μου, ακόμη και αν δεχθώ, ότι είμαι διεφθαρμένος και ισχύουν όλα όσα υποστηρίζουν οι ξένοι – για να δικαιολογήσουν το ελληνικό χρέος και το έλλειμμα, δεν μπορώ να καταλάβω το εξής:- Άντε εγώ είμαι όλα τα παραπάνω και δεν έχω καμιά σχέση μαζί τους. 
Οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι – όπως αφήνουν να εννοηθεί τα δημοσιεύματα- που είναι νομοταγείς, που έχουν φορολογική συνείδηση, που δεν παίρνουν φακελάκι, που δεν έχουν διαφθορά, που δεν έχουν κλέφτες πολιτικούς, αυτοί γιατί έχουν τεράστιο δημόσιο χρέος στις χώρες τους, ακόμη και η “ισχυρή Γερμανία”; Γιατί έχουν τεράστια ελλείμματα – μεγαλύτερα και από το ελληνικό παραφουσκωμένο του 2009; Πού χρωστάνε αυτοί, αφού εμείς τους χρωστάμε όλους;

Μπορεί να το θέσει στους ξένους συνομιλητές κάποιος από την δική μας πολιτική ηγεσία. Έχει τα κότσια;  Δεξιός Ψάλτης


Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips