Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2011

Η NASA καταγράφει τη δημιουργία ενός τεράστιου παγόβουνου (VIDEO)

Ένα μεγάλο παγόβουνο γεννιέται στην Ανταρκτική και η διαδικασία της δημιουργίας του παρακολουθείται για πρώτη φορά «καρέ-καρέ» από τους επιστήμονες της NASA.

Το παγόβουνο, το οποίο εκτιμάται ότι θα έχει επιφάνεια 880 τετραγωνικά χιλιόμετρα, έχει αρχίσει να αποκολλάται από τον Παγετώνα της Νήσου Πάιν προς τη Θάλασσα Αμούνδσεν και υπολογίζεται ότι θα έχει σχηματιστεί πλήρως ως το τέλος του χρόνου ή στις αρχές του 2012.Η ρωγμή της δημιουργίας του έχει μήκος 18 μίλια και βάθος 50 μέτρα. Εντοπίστηκε από αποστολή της Επιχείρησης IceBridge της NASA η οποία και άλλαξε το πρόγραμμά της προκειμένου να προσφέρει την πρώτη λεπτομερή και τρισδιάστατη από αέρος καταγραφή μιας τέτοιας διαδικασίας.

Σύμφωνα με τη NASA, τέτοια παγόβουνα σχηματίζονται κατά περιόδους στην Ανταρκτική. Το τελευταίο μέχρι σήμερα είχε αποσπαστεί από τον ίδιο Παγετώνα το 2001 και οι επιστήμονες ήταν σίγουροι ότι το φαινόμενο αυτό θα επαναλαμβανόταν σύντομα.

Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips