Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011

Κι όμως υπάρχουν ακόμη Φιλέλληνες

Πηγή φωτογραφίας
Ένας από αυτούς είναι ο Etienne Roland, ο οποίος υπογράφει άρθρο με τον τίτλο «Ellada, agapi mou» στη γαλλική εφημερίδα «Le Monde».

Ο Etienne Roland, πρώην διευθυντής της Γαλλικής Σχολής στην Αθήνα και καθηγητής της ελληνικής αρχαιολογίας στο πανεπιστήμιο Paris I Panthéon, εκφράζει, τη δυσαρέσκεια του για τις επιθέσεις που δέχεται η χώρα μας. «Αισθάνομαι βαθιά ταπεινωμένος, όταν μία εφημερίδα τολμά να ισχυρίζεται, ότι η Ελλάδα είναι μία" χώρα ίσως λιγότερο "ευρωπαϊκή" απ' ότι φαίνεται". Είμαι ταπεινωμένος όταν οι Γάλλοι συμπατριώτες μου κάνουν αυτό το κακό στην ιστορία και παρουσιάζουν το μύθο του Έλληνα ψεύτη και πονηρού».


Ο καθηγητής εξηγεί γιατί η Ελλάδα είναι μια ευρωπαϊκή χώρα και σίγουρα είναι περισσότερο ευρωπαϊκή από χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία.

«Δεν θα σταθώ παρά σε μερικά σημεία. Αν η Ελλάδα δεν είναι μία ευρωπαϊκή χώρα, ποιος αξίζει αυτόν τον τίτλο; Οι Γερμανοί ή η δόλια Αλβιόνα, της οποίας ο πιο μεγάλος της ποιητής Byron, έχει ήδη κατηγορηθεί για την λεηλασία της χώρας του Ομήρου; Πιο Ευρωπαϊκή είναι η Αγγλία που δεν θέλει καμία ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και κυρίως σε εκείνες τις χώρες που της στοιχίζουν χρήματα; Δεν είναι αυτή που έφερε στην Ελλάδα τον στρατό και τον βασιλιά στο τέλος του Β Παγκοσμίου Πολέμου προκαλώντας έναν κατακλυσμό, τον οποίο η χώρα επρόκειτο να πληρώσει πολύ ακριβά. Και αυτό έγινε στη χώρα που μπορεί μάλιστα να καυχηθεί για την αντίσταση της κατά της ναζιστικής κατοχής», αναφέρει ο κ. Rolland.

Στη συνέχεια, αφού αναφέρεται στις επιδόσεις της Ελλάδας στις τέχνες και τον πολιτισμό, αλλά και στους μεγάλους Έλληνες του 20ου αιώνα, καλεί τους επικριτές της χώρας μας να αναρωτηθούν αν υπάρχει κράτος χωρίς χρέη.

Ο καθηγητής καταλήγει αποθεώνοντας τη χώρα μας: «Ζήτω η Ελλάδα! Ας μην αφήνουμε τους τεχνοκράτες να γονατίζουν τους φίλους και αδερφούς μας και ακόμα λιγότερο να τους εξευτελίζουν και να μας εξευτελίζουν».

Guardian: Οι Έλληνες δεν είναι τεμπέληδες


Η βρετανική εφημερίδα Guardian προσπαθεί να καταργήσει το μύθο που ακούγεται εδώ και πολύ καιρό στην Ευρώπη, πως οι Έλληνες εργάζονται λιγότερο από οποιονδήποτε άλλον λαό στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το άρθρο του Michael Burke αναφέρει πως ο δήμαρχος του Λονδίνου γελοιοποιείται όλο και περισσότερο όταν αναφέρεται στους "τεμπέληδες" Έλληνες, σχετικά με την κρίση, καθώς οι Έλληνες εργάζονται πιο σκληρά από κάθε άλλον πολίτη στην ΕΕ, καθώς «γράφουν» 42,7 ώρες εργασίας την εβδομάδα.

Σε αντίθεση φυσικά με τους "εργατικούς" Γερμανούς εργάζονται 35,6 ώρες την εβδομάδα.

Ωστόσο όσον αφορά τον κρίσιμο δείκτη της παραγωγικότητας ανά ώρα, οι Γερμανοί φθάνουν τις 123,7 μονάδες (με βάση τις 100 μ. στην ΕΕ), ενώ οι Έλληνες καταφέρνουν μόνο να βρίσκονται κάτω από τον μέσο κοινοτικό όρο, με 76,3 μονάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips