Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011

Επιστήμονες βρίσκονται κοντά στη θεραπεία της αϋπνίας

Αμερικανοί ερευνητές βρήκαν το χημικό στοιχείο που ευθύνεται για την καταστολή του ύπνου και μας κάνει να ξυπνάμε, ενώ μπορεί να μπλοκαριστεί ώστε να έχουμε έναν ξεκούραστο ύπνο.

Ο Δρ. Subimal Dutta, συγγραφέας της μελέτης, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Neuroscience, δηλώνει: « Ο ύπνος, μία από τις πιο μυστηριώδεις τακτικές μεταβολές της συνείδησης, ρυθμίζεται από μία λεπτή ισορροπία μεταξύ των βιολογικών διεργασιών, του περιβάλλοντος και της συμπεριφοράς, αλλά οι μηχανισμοί που εμπλέκονται στη ρύθμισή του δεν είναι ιδιαίτερα κατανοητοί.
«Ο απώτερος στόχος της έρευνάς μου είναι να εμβαθύνω στην κατανόηση του πώς ρυθμίζεται ο ύπνος σε κυτταρικό επίπεδο, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει στο να βρούμε τα αίτια και τη θεραπεία διαφόρων διαταραχών του ύπνου.»

Ο ίδιος δηλώνει πως το μπλοκάρισμα του ενζύμου είχε ως αποτέλεσμα τόσο την επίτευξη των σταδίων ύπνου REM (Rapid Eye Movement) όσο και non-REM, που είναι απαραίτητα ώστε ο ύπνος μας να είναι υγιής.

«Οι υπάρχουσες θεραπείες για τις διαταραχές του ύπνου δεν επιτυγχάνουν το ιδανικό συμπεριφορικό αποτέλεσμα και συνήθως συνοδεύονται από πολλές ανεπιθύμητες παρενέργειες,» προσθέτει ο Dutta.

Μία πιο στοχευμένη προσέγγιση της θεραπείας αυτών των διαταραχών θα ωφελήσει σε μεγάλο βαθμό τη δημόσια υγεία.
Telegraph

Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips