Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011

Όμορφη Ελλάδα

Επιλογές από το Νίκο Νικολαΐδη

Ευρωπαϊκό βραβείο καινοτομίας σε έλληνες φοιτητές
Ένα οικολογικό, υγιεινό και νόστιμο παριζάκι από… θαλασσινά κατάφεραν να παρασκευάσουν δύο φοιτητές και κέρδισαν το βραβείο του ελληνικού και ευρωπαϊκού διαγωνισμού καινοτόμων προϊόντων διατροφής «ECOTROPHELIA 2011». Νικητές είναι η Αυγουστίνα Γκαλιτσοπούλου και ο Γιάννης Σαρακατσιάνος.
 Διαβάστε περισσότεραΗ Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014...


Η ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας ξεκίνησε ως θεσμός το 2009 από το Ρότερνταμ, το 2010 πήγε στο Τορίνο, φέτος είναι στην Αμβέρσα (Βέλγιο), του χρόνου θα είναι στη Μπράγκα (Πορτογαλία) και το 2013 στο Μάριμπορ (Σλοβενία). Το 2014 θα έρθει στην πόλη του Θερμαϊκού! Διαβάστε περισσότεραΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ "ΠΑΙΔΕΙΑ¨ΤΟΥ ΑΘΟΡΥΒΟΥ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΗΛΙΑ ΤΟΜΑΖΟΥ.


Paideia Study Abroad Programs started in 1984 with a course in Thessalloniki, Greece. The Hellenic Society Paideia, an Organization that was established in 1974 at the University of Connecticut, as a student organization, initiated this program. In 1977 Paideia was incorporated in Connecticut as an educational non-profit organization open to all.read more


ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ
Το Αριστοτέλειο αποκτά το δικό του εκδοτικό οίκο


Με στόχο την εξοικονόμηση χρημάτων, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης αποκτά το δικό του εκδοτικό οίκο, με στόχο την εξοικονόμηση χρημάτων από τα συγγράμματα των μελών ΔΕΠ, αλλά και από τα επιστημονικά περιοδικά ή τις επετηρίδες, που τα τελευταία δύο χρόνια κόστισαν περίπου 240 χιλιάδες ευρώ.
Στο εκδοτικό του πρόγραμμα θα συμπεριλαμβάνονται τόσο το επαρκές πανεπιστημιακό σύγγραμμα όσο και το καλό επιστημονικό βιβλίο. Επίσης, θα υπάρξει μέριμνα για την έκδοση διεθνώς αναγνωρισμένων επιστημονικών περιοδικών.
Διαβάστε περισσότεραPeter Economides - Rebranding Greece


Μιλαει Αγγλικα, με στυλ "Ωχ Θεε μου !" λεει ομως πολυ σημαντικα πραγματα, ο κύριος Οικονομιδης.
Φόρουμ για την Οικονομική Κρίση από τον Οργανισμό Ελληνο-Αμερικανίδων Επαγγελματιών Δείτε το video

Προώθηση Τεντ Λαλιώτης / Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ελληνικών Οργανώσεων Καλιφόρνιας )
Αλεξάνδρα Ασημάκη: Κορυφαία και άνεργη


Η Αλεξάνδρα Ασημάκη αναδείχθηκε κορυφαία πολίστρια στον κόσμο για το 2011 και τόνισε πως θα συνεχίσει να κάνει αυτό που αγαπάει, παρότι δεν έχει την παραμικρή βοήθεια από την Πολιτεία και παραμένει ακόμη και σήμερα άνεργη.
Η Αλεξάνδρα Ασημάκη μίλησε για την τεράστια διάκριση: "Είμαι πολύ περήφανη και ευτυχισμένη. Δεν περίμενα πως θα ερχόταν και αυτή η διάκριση για να κλείσει το 2011 με τον πιο όμορφο τρόπο. Σε μια άκρως επιτυχημένη χρονιά, μπήκε το… κερασάκι στην τούρτα", δήλωσε η φουνταριστή της Βουλιαγμένης στον Ελεύθερο Τύπο και αναφέρθηκε στα παράπονα που έχει από την Πολιτεία.
 Διαβάστε περισσότερα


Έκθεση ελληνικού βιβλίου στην Ουάσιγκτον 


Μέσα στα πλαίσια προβολής των ελληνικών γραμμάτων και τεχνών στις ΗΠΑ, η πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον παρουσίασε χθες την πρώτη έκθεση ελληνικού βιβλίου. Ο πρέσβης της χώρας μας στην αμερικανική πρωτεύουσα, Βασίλης Κασκαρέλης, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη σημασία ανάδειξης και προβολής των πολιτιστικών, θρησκευτικών και τουριστικών αγαθών του Ελληνισμού μέσα από βιβλία και αξιόλογες εκδόσεις. Καλεσμένοι ήταν οι γνωστοί δημοσιογράφοι και συγγραφείς της Ομογένειας, Μιχάλης Ιγνατίου και Ιουστίνη Φραγκούλη, οι οποίοι παρουσίασαν το πολυδιάστατο έργο τους, υπογράφοντας τα βιβλία τους σε πολλούς επισκέπτες. Η έκθεση περιλάμβανε επίσης βιβλία των ομογενών συγγραφέων και ποιητών: Διαβάστε περισσότερα

Τα υλικά που έπλασαν τον μύθο του Οδυσσεα Ελυτη


Η κάθε εποχή καθορίζει τη σκέψη, δίνει τους κώδικες, θέτει ζωτικά ερωτήµατα που ο ποιητής, ο καλλιτέχνης, ο αυθεντικός δημιουργός, υιοθετεί, μεταποιεί, ανατρέπει, επεξεργάζεται ή απαντά, διυλίζοντας γεγονότα, ιδεολογίες, επαναστάσεις. Αυτός ο διάλογος αναδεικνύεται με τρόπο υποδειγματικό και γοητευτικό στο «Οδυσσέας Ελύτης, ο Ναυτίλος του αιώνα» (εκδ. Ικαρος), ένα βιβλίο από τα ωραιότερα του 2011. 

Ένα βιβλίο του ποιητή αλλά χωρίς τον ίδιο, τον τοποθετεί στα ιστορικο-πολιτισμικά συμφραζόμενα του 20ού αιώνα, εκτείνεται σε 400 εικονογραφημένες σελίδες, κόστισε 100.000 ευρώ και κάνει την έκπληξη Διαβάστε περισσότερα

Πατάει γκάζι το Μετρό Θεσσαλονίκης


Δύο γερμανικά «ποντίκια» που σκάβουν ακατάπαυστα στα έγκατα της Θεσσαλονίκης δύο σήραγγες μήκους 9,6 χιλιομέτρων, περισσότεροι από 1.100 εργαζόμενοι στην επιφάνεια και στα υπόγεια εργοτάξια, εκατοντάδες αρχαιολογικά ευρήματα κι ένα μεταφορικό μέσο που όταν ολοκληρωθεί - εκτιμάται το 2015 - θα εξυπηρετεί ημερησίως περίπου 350.000 επιβάτες: αυτή είναι η σημερινή εικόνα του Μετρό της Θεσσαλονίκης, η κατασκευή του οποίου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Από τον Ιανουάριο του 2009, οπότε οι δύο μετροπόντικες, ο Κωστίκας και ο Γιωρίκας, άρχισαν το υπόγειο ταξίδι τους, η εξέλιξη του έργου είχε πολλές διακυμάνσεις. 
Διαβάστε περισσότερραΠΡΟΙΟΝΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΟΥ ΛΙΓΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝThe Intelligent Battle Management System, iBMS, utilizes state-of-the-art technology in order to increase situation awareness in the battlefield, which ultimately means aiding the decision making process during battle.It is deployed in Tanks, Combat Armoured Vehicles, Reconnaissance Vehicles as well as Unit Command Stations. Its intended used is at the infantry aromoured battalion level and below. It supports unit commanders and staff, subunit commanders, platoon commanders, vehicle commanders and drivers. It also supports mortar platoon leaders, officer liaisons etc. The system completely lies in the operational tactics and organization of the Hellenic Army. Read more


1964 Οπαδοί Ολυμπιακου κ Παναθηναικου ενώμενοι εναντια σε στημενο.


Οι οπαδοί των δύο ομάδων ενώθηκαν και κυνηγούσαν τους παίκτες! Διαβάστε περισσότεραΠανεπιστημιο Αθηνων : Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της
Επιστήμης (Μ.Ι.Θ.Ε.)
Το Τμήμα μας έχει ως αντικείμενο τη φιλοσοφία και την ιστορία των επιστημών, δηλ. το γνωστικό πεδίο που ασχολείται με τις ιστορικές και φιλοσοφικές προσεγγίσεις της επιστήμης εν γένει αλλά και των συγκεκριμένων επιστημών (φυσικές επιστήμες, κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες, επιστήμες της ζωής, μαθηματικά και λογική). Εξετάζει την επιστήμη ως ιστορικό και κοινωνικό φαινόμενο από την ελληνική αρχαιότητα έως σήμερα, διερευνά τα φιλοσοφικά και μεθοδολογικά προβλήματα που εγείρονται από τις επιστημονικές θεωρίες και εξετάζει τις προϋποθέσεις της εξελισσόμενης επιστημονικής εικόνας του κόσμου. Επιπλέον το Τμήμα υπηρετεί μια σειρά από συναφή αντικείμενα όπως είναι η ιστορία της τεχνολογίας, η επιστημονική και τεχνολογική πολιτική, η σχέση επιστήμης, τεχνολογίας και κοινωνίας, καθώς και η γνωσιακή επιστήμη. Διαβάστε περισσότερα 


Ν.Λυγερός "Το μέλλον του Ελληνισμού" Ρόδος 7/7/10 1/9
( Κακος ο ηχος του βιντεο - αξιζει τον κοπο ομως )Ο ΝΕΑΡΟΣ ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ( ΣΧΟΛΙΟ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ )


Κάποτε σαν παιδί πίστευα πως ο νεαρός που επέφτε με την σημαία εκείνη την μοιραία νύκτα θα ήταν νεκρός. Δεν μπόρεσα να μάθω το ονομά του. 
Βρέθηκα ενήλικας πια στην Ικαρία και καθηγητής στην μέση εκπαίδευση. Στο σχολείο στα 1992 μου ανατέθηκε η διοργάνωση της γιορτής του Πολυτεχνείου και εκεί σε μια έκθεση φωτογραφίας περί των γεγονότων στο πρόσωπο του νεαρού, αναγνώρισα το πρόσωπο ενός γλυκύτατου ανθρώπου-ελαιοχρωματιστή και μουσικού στο επάγγελμα, που έμελε την μοιραία εκείνη νύκτα να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο. Το όνομα του ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΥΡΗΚΟΣ. 
Ο σπουδαίος, ο μεγάλος, ο ήρωας δεν το ξαργύρωσε ούτε με θέσεις ούτε και με αξιώματα. Θεωρούσε δεδομένη την συμμετοχή του και ανθρώπινη. 
Ένα χρόνο αργότερα κάηκε στις μεγάλες φωτιές του 1993 στην Ικαρία στην προσπάθεια του να σώσει δύο γέροντες από τη φωτιά. 
Αιωνία του η μνήμη θα τον θυμάμαι για την γενναιοδωρία που τον διέκρινε και το μεγαλείο της ψυχής του. 
Και μια συμβουλή προς τους γονείς που μεγαλώνουν παιδιά τα πρότυπα ζωής δεν τα αντλούμε από την εκκλησία, τους παπάδες, εμάς τους δάσκαλους αλλά μέσα από τις ένδοξες σελίδες της Ελληνικής Ισορίας. Εχουμε το δικό μας αγιολόγιο και ωφελουμε να το τιμούμε.
Ο άγνωστος 18/11/2011 15:51


Διεθνές Συνέδριο για την Προστασία του Περιβάλλοντος επιστρέφει το 2012 εκεί που ξεκίνησε : Στη Θεσσαλονίκη !


Protection and Restoration of the Environment XI is a well-known series of international conferences, which started in 1992, in Thessaloniki, Greece. Since then they have been organized jointly by one American and one Greek University every two years. In 2012, which marks the twentieth anniversary of the Conference series it will take place in Thessaloniki again read more 
( Καθηγητης Κωστας Κατσιφαρακης στην προωθηση ).


Οταν κλείνουν οι πόρτες στο Μουσείο ΑκρόποληςΔεν έχει ρεπό κάθε Δευτέρα. Ούτε τεμπελιάζει. Κι όμως παραμένει απρόσιτο για τους επισκέπτες του. Τρυπώσαμε πίσω από τις ερμητικά κλειστές πόρτες του Μουσείου Ακρόπολης για να μάθουμε τον λόγο. Διαβάστε περισσότερα


Αρχαιολογικό ταξίδι στην «Άγονη Γραμμή» από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης


Χρυσό στεφάνι με φύλλα κισσού από το Καστελόριζο. Τέλη 4ου - αρχές 3ου αι. π.Χ. Αθήνα, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Πηγή εικόνας
Με την πρώτη ματιά μοιάζει αδιάφορη. Μια συνηθισμένη ενεπίγραφη στήλη που χρονολογείται στο 202-1 π.Χ. Αν διαβάσει όμως κάποιος το περιεχόμενό της, θα διαπιστώσει πως είναι ένα από τα πιο επίκαιρα αρχαία ευρήματα. Διότι στη λίθινη επιφάνειά της είναι γραμμένη η επίδοση - πρακτική που είχε καθιερωθεί στην αρχαία Ελλάδα - με την οποία απευθυνόταν έκκληση στους πολίτες σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης να συνεισφέρουν τουλάχιστον από 50 δρχ. Οποιαδήποτε ομοιότητα με τη σημερινή κατάσταση είναι εντελώς συμπτωματική...
Είναι ένα μόνο από τα 390 κρυμμένα μυστικά που έχουν βρει θέση στις προθήκες του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης με αφορμή την έκθεση «Αγονη Γραμμή», που φέρνει για πρώτη φορά στην Αθήνα ευρήματα από το Καστελλόριζο, τη Σύμη, τη Χάλκη, την Τήλο και τη Νίσυρο σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και επιμελήθηκαν ο διευθυντής του Μουσείου Νίκος Σταμπολίδης μαζί με τον αρχαιολόγο Γιώργο Τασούλα. 
Διαβάστε περισσότερα


18th Foreigners' Fellowships Programme 2012-2013 

Το 1995 το Ίδρυμα θεσμοθέτησε ετήσιο πρόγραμμα ερευνητικών χορηγιών και εκπαιδευτικών υποτροφιών για έρευνα, σπουδές και καλλιτεχνική δημιουργία στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται αποκλειστικά σε αλλοδαπούς, μέλη Εθνικών Ακαδημιών, πανεπιστημιακούς καθηγητές όλων των βαθμίδων, κατόχους διδακτορικού τίτλου, μεταδιδακτορικούς ερευνητές, μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες, καλλιτέχνες και εκπαιδευτικούς δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης, οι οποίοι διδάσκουν την ελληνική γλώσσα, την ελληνική λογοτεχνία, την ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό. Διαβάστε περισσότερα
( Καθηγητης Κωστας Κατσιφαρακης στην προωθηση )

Νίκος Καζαντζάκης - Μια συνέντευξη του 1957

Στις αρχές του 1957 η δημοσιογράφος Γιολάντα Τερέντσιο επισκέφθηκε το ζεύγος Καζαντζάκη στο σπίτι τους στην πόλη Αντίμπ. Περιγράφει το χώρο, δίνει ένα σύντομο πορτρέτο του συγγραφέα και καταγράφει τη συζήτηση που είχε μαζί του. Παραθέτουμε ένα απόσπασμα:Διαβάστε περισσότερα


The Terrestrial Gospel of Nikos Kazantzakis
Φωτο από την παρουσίαση βιβλίου 
"The Terrestrial Gospel of Nikos Kazantzakis"
σε βιβλιοπωλείο της Καλιφόρνια 10 Δεκ. 2011.
Βιβλίο-Αρχείο της Οικολογικής συνείδησης του Νίκου Καζαντζάκη από τον Θανάση Μασκαλερη με χαιρετισμό απο τον γιο του Ζακ-Υβ Κουστό, Ζαν-Μισέλ. Το βιβλίο τελειώνει με πολλές φωτογραφίες από την Κρήτη. Το έχει το Αμαζον. Ο κ Μασκαλερης υπήρξε πρώτος Διευθυντής του Τμήματος Μοντέρνων Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο Καλιφόρνια, βοήθησε στο να δημιουργηθεί πανεπιστημιακή έδρα για το έργο του Καζαντζάκη ενω το επόμενο βιβλίο του θα είναι μια βιογραφική μελέτη για τον μεγάλο Ελληνα συγγραφέα και την Κρητική Δύναμη-Ζωής !Απάντηση από Αντ/ρχο Καθ/τας & Ανακύκλωσης κ. Βαρελά για το οικόπεδο κάτω απ την Ακρόπολη. Δήμος Αθήνας.11 Δεκ. 2011

Αρχική σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips