Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011

To YouTube αποκτά εκπαιδευτικό χαρακτήρα

Στο YouTube, μπορούμε να βρούμε τα πάντα, από μουσικά βίντεο, μέχρι πειράματα φυσικής και από χαριτωμένα και αστεία σκανταλιάρικα γατάκια, μέχρι συνεντεύξεις εξεχουσών προσωπικοτήτων.

Με λίγα λόγια υπάρχει αρκετό υλικό το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για εκπαιδευτικούς σκοπούς, ωστόσο χάνεται μέσα σε όλα τα υπόλοιπα και έτσι η προσοχή ενός παιδιού όταν αναζητά πληροφορίες στο δίκτυο, είναι εύκολο να διασπαστεί.


Η Google, εντόπισε αυτό το ζήτημα και λάνσαρε μία λύση που ονομάζεται «YouTube for Schools».
To «YouTube for Schools» πρόκειται για μία ρύθμιση δικτύου, την οποία οι υπεύθυνοι των σχολείων, μπορούν να ενεργοποιήσουν, ώστε να δώσουν πρόσβαση μόνο στο περιεχόμενο του YouTube EDU, το οποίο μεταφράζεται σε βίντεο από τους περισσότερους των 600 συνεργατών του ιστότοπου, μεταξύ των οποίων είναι και οι Smithsonian, TED, Steve Spangler Science και Numberphile.

Εκτός από τον περιορισμό της πρόσβασης σε συγκεκριμένα βίντεο, η Google έχει επίσης εργαστεί μαζί με εκπαιδευτικούς, για να συγκεντρώσει πάνω από 300 playlists με συγκεκριμένο αντικείμενο και ανάλογα με το επίπεδο δυσκολίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips