Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2011

Πολυτελείς διακοπές μέσα σε μια… φούσκα! (video)

Μια σειρά από διαφανείς «φούσκες» τοποθετήθηκαν πρόσφατα σε διάφορα πάρκα της πόλης Roubaix, στη Γαλλία με σκοπό να προσφέρουν πολυτελή και άνετη διαμονή στους επισκέπτες της πόλης εν είδει δωματίων ξενοδοχείου! Το ολοκαίνουργιο project ονομάζεται «Bubble Hotel» και μπορεί να εξυπηρετήσει έναν μεγάλο αριθμό επισκεπτών που θέλουν να βρίσκονται μέσα στη φύση του αστικού περιβάλλοντος.
«Η έννοια «bubble» (σ.σ. «φούσκα»)», λέει ο Γάλλος σχεδιαστής Pierre Stephane Dumas και εμπνευστής του εν λόγω αξιοπερίεργου ξενοδοχείου, «έχει ως στόχο να επαναπροσδιορίσει τον όρο προσωρινή διαμονή αναψυχής και βασίζεται στις ακόλουθες αρχές: ελάχιστη ενέργεια, λίγα υλικά, μεγάλη άνεση και μέγιστη αλληλεπίδραση με τη φύση».

Οι «φούσκες» είναι κατασκευασμένες από ανακυκλωμένο διαφανές πλαστικό, το οποίο διογκώνεται και στη συνέχεια ασφαλίζει με μια αερόφρακτη αντλία, διατηρώντας το σχήμα τους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η διακόσμηση ακολουθεί μίνιμαλ γραμμές, με κρεβάτι και καρέκλες, ενώ μια οθόνη τηλεόρασης και design φωτιστικά ολοκληρώνουν την ατμόσφαιρα.Η διαφάνεια επιτρέπει στους επισκέπτες να απολαμβάνουν την ημέρα το φως του ήλιου και το βράδυ τον εντυπωσιακό έναστρο ουρανό. Επιπλέον, έχουν τη δυνατότητα να διαμείνουν μέσα στη φύση, στο κέντρο της πόλης, αποφεύγοντας έτσι τις άσκοπες μετακινήσεις. Όσο για το κόστος; Η διαμονή για δύο άτομα κοστίζει 700 δολάρια τη βραδιά, αλλά, όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, οι «φούσκες»… αξίζουν τα λεφτά τους!

Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips