Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2012

Η τοξική Ασπαρτάμη επαναπροωθείται στο εμπόριο με την ονομασία Aminosweet.

Το γεγονός της αποκάλυψης στο ευρύ κοινό της τοξικής και βλαβερής δράσης της ασπαρτάμης υποχρεώσε τις πολυεθνικές να την λανσάρουν εκ νέου στην αγορά με την ονομασία Aminosweet. Όσοι αγοράζετε Diet προϊόντα δώστε προσοχή.

Η σύντομη ιστορία της ασπαρτάμης.

Η ασπαρτάμη ήταν μια τυχαία ανακάλυψη από τον χημικό James Schlatter, ο οποίος προσπαθούσε να παρασκευάσει φάρμακο κατά του έλκους για την GD Searle & company το 1965. Με την ανάμειξη του ασπαρτικού οξέως και της φαινυλαλανίνης , δύο αμινοξέα τα οποία βρίσκονται στη φύση, ανακάλυψε ότι η νέα ένωση είχε γλυκιά γεύση. Η εταιρία επομένως άλλαξε την εφαρμογή της έγκρισης του FDA από τα ναρκωτικά σε πρόσθετα τροφίμων και έτσι γεννήθηκε η ασπαρτάμη.

Η GD Searle & Company κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας την ασπαρτάμη το 1970 από το FDA. Λίγα χρόνια μετά το 1973 υπέβαλε την πρώτη αίτηση προς το FDA και αγωνίστηκε για πολλά χρόνια για να κερδίσει την έγκριση υποβάλλοντας τις δικές της μελέτες για την ασφάλεια της ασπαρτάμης , οι οποίες για πολλούς ήταν ανεπαρκείς και παραπλανητικές.

Παρά τις πολλές ενστάσεις , μεταξύ των οποίων και μία από τους δικούς της επιστήμονες, η εταιρεία ήταν σε θέση να πείσει το FDA να εγκρίνει την ασπαρτάμη για εμπορική χρήση σε ένα μικρό αριθμό προϊόντων το 1974, πυροδοτώντας μια φλόγα διαμάχης.

Το 1976 ο επίτροπος του FDA Alexander Schmidt έγραψε μια επιστολή στο γερουσιαστή Ted Kennedy εκφράζοντας την ανησυχία του για τα «αμφιβόλου ακεραιότητας» βασικά δεδομένα ασφαλείας που υποβλήθηκαν από την GD Searle & Company σχετικά με το αν είναι ασφαλής η ασπαρτάμη για το κοινό ή όχι.

Ο Διευθύνων σύμβουλος του FDA Richard Merrill πίστευε ότι μια μεγάλη κριτική επιτροπή έπρεπε να ερευνήσει την εταιρία GD Searle & Company σχετικά με τα ψέματα για την ασφάλεια της ασπαρτάμης στις εκθέσεις της καθώς και για την απόκρυψη των στοιχείων ότι η χημική ουσία είναι μη ασφαλής για κατανάλωση.

Παρά τις μυριάδες των αποδεικτικών στοιχείων που έχουν αποκτηθεί όλα αυτά τα χρόνια τα οποία τεκμηριώνουν ότι η ασπαρτάμη είναι επικίνδυνη και τοξική για τον άνθρωπο, τα προϊόντα της ασπαρτάμης παραμένουν στην παγκόσμια αγορά με εξαίρεση λίγες χώρες που τα έχουν απαγορεύσει.

Στην πραγματικότητα συνεχίζει να κερδίζει την έγκριση για χρήση σε νέα είδη τροφίμων παρά τα στοιχεία που δείχνουν ότι προκαλεί νευρολογικές βλάβες στον εγκέφαλο, καρκινικούς όγκους καθώς και ενδοκρινικές διαταραχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips