Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2012

Η ανταλλαγή αρχείων στο διαδίκτυο έγινε επίσημη θρησκεία στη Σουηδία!

Πρόκειται για αρκετά περίεργη είδηση. Πριν από δύο περίπου χρόνια, ο Σουηδός φοιτητής φιλοσοφίας Isaac Gerson ίδρυσε την Ιεραποστολική Εκκλησία του Κοπιμισμού, δόγμα το οποίο πίστευε στο... file sharing.
Σύμφωνα με τα πιστεύω τους: η ανταλλαγή κάθε είδους αρχείου μέσω διαδικτύου είναι επαινετέα, καθώς πρόκειται για κάτι που δίνει χαρά στους ανθρώπους.
"Η επικοινωνία πρέπει να είναι σεβαστή. Διαπράττει αμαρτία όποιος παρακολουθεί κι επιχειρεί να ελέγξει την επικοινωνία των ανθρώπων. Η απόλυτη μυστικότητα είναι ιερή στην Εκκλησία του Κοπιμισμού", αναφέρει μεταξύ άλλων η νέα θρησκεία.

Μετά από επίμονες προσπάθειες, οι ευαγγελιστές της Missionnary Church of Kopimism -κατά τα άλλα δηλωμένοι πειρατές- έπεισαν για τον ενάρετο σκοπό τους με δηλώσεις που υμνούν την ιερότητα της πληροφορίας : "Με την αντιγραφή τελείται ένα μυστήριο. Η πληροφορία έχει μία αυτούσια -ίσως και ομοούσια;- αξία που πολλαπλασιάζεται μέσα από την αντιγραφή". Η νέα εκκλησία αριθμεί περίπου χίλιους πιστούς. Άγνωστο ωστόσο παραμένει το τελετουργικό της.
Ο Isak Gerson, ο ένας εκ των δύο αρχιερέων.

Ο Isak Gerson.

Ο Gustav Nipe, ο έτερος αρχιερεύς. Κηρύσσοντας το νέο Ευαγγέλιο.
Copy + Paste = Κομμουνισμός.

Jacob Applebaum.Allons enfants de la piraterie !Klara Ellstram

Isak Gerson.

Ellen Saderberg

Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips