Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2012

Δεκαεξάχρονη έκανε το γύρο του κόσμου με ιστιοπλοϊκό

Ξεκίνησε το ταξίδι στα 14.
Η νεότερη ιστιοπλόος που καταφέρνει κάτι τέτοιο.
Ακριβώς 518 ημέρες αφότου ξεκίνησε, η 16χρονη Λόρα Ντέκερ κατάφερε να ολοκληρώσει το παράτολμο ταξίδι της: το γύρο του κόσμου με ιστιοπλοϊκό σκάφος. Η νεαρή Ολλανδέζα έκανε το ταξίδι τελείως μόνη της και έγινε η νεαρότερη ιστιοπλόοος που κατάφερε ποτέ κάτι τέτοιο.
Η Ντέκερ είχε ξεκινήσει από το Γιβραλτάρ τον Αύγουστο του 2010. Κάλυψε συνολικά 27.000 ναυτικά μίλια, πέρασε από τον Ατλαντικό Ωκεανό, τη διώρυγα του Παναμά, διέσχισε τον Ειρηνικό και τον Ινδικό Ωκεανό, πέρασε από το επικίνδυνο ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας και έφθασε στον προορισμό της, στο Σεν Μάαρτεν των Αντίλλων, στην Καραϊβική.


Το ταξίδι της Ντέκερ είχε γίνει αντικείμενο διαμάχης, καθώς η πεισματάρα ιστιοπλόος θέλησε να κάνει το γύρο του κόσμου χωρίς τη συγκατάθεση των γονιών της, οι οποίοι κινήθηκαν... εναντίον της δικαστικά! Αρχικά, το δικαστήριο της απαγόρευσε να κάνει το ταξίδι, όμως η ίδια επέμεινε και νίκησε! 

Η σχέση της Λόρα με τη θάλασσα είναι άρρηκτη και αυτό δικαιολογείται από το γεγονός ότι είχε γεννηθεί πάνω στο σκάφος των γονιών της στη Νέα Ζηλανδία.
Περισσότερα στην ιστοσελίδα της ιστιοπλόου lauradekker.nl/English

Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips