Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2012

Έρχονται τα οχήματα παντός καιρού και εδάφους

Το Volkswagen Aqua μπορεί να κινείται άνετα σε άσφαλτο, άμμο, χιόνι και νερό!
Ένας νεαρός κινέζος κέρδισε διαγωνισμό που χρηματοδότησε η Volkswagen σχεδιάζοντας ένα εκπληκτικό αμφίβιο όχημα. Το Volkswagen Aqua μπορεί να κινείται με άνεση σε κάθε είδους επιφάνεια σε άσφαλτο, σε χιόνι, σε άμμο ακόμη και μέσα στο νερό!

Το όχημα

Το φουτουριστικό όχημα σχεδίασε ο 21χρονος, Γιούαν Ζάνγκ κερδίζοντας τον διαγωνισμό CDN Car Design Awards που έγινε στην Κίνα και είχε ως αντικείμενο τον σχεδιασμό ενός οχήματος που να μπορεί να κινείται στα πολλά και διαφορετικά τερέν της αχανούς χώρας.

Το Volkswagen Aqua κινείται με καύσιμα υδρογόνου διαθέτει τέσσερις ειδικά διαμορφωμένους έλικες. Διαθέτει επίσης ειδικούς αερόσακους που αναπτύσσονται όταν το όχημα πρέπει να επιπλεύσει στο νερό και να κινηθεί πάνω σε αυτό.

Πρόκειται επίσης για ένα οικολογικό όχημα αφού δεν εκπέμπει ρύπους. Η κίνηση του στηρίζεται σε δύο ειδών μηχανές: μια κύρια η οποία τροφοδοτείται από κυψέλες καυσίμων υδρογόνου και μερικές μικρές ηλεκτρικές. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν η εταιρία σκοπεύει να προχωρήσει στην παραγωγή του οχήματος αλλά είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει έμπνευση στον χώρο του κινηματογράφου.

Θοδωρής Λαΐνας στο Βήμα

Οι Ρώσοι έχουν ήδη κατασκευάσει όχημα που κινείται παντού:
Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips