Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2012

Χονγκ Κονγκ: Εκεί που χιλιάδες άνθρωποι ζουν σε μεταλλικά κλουβιά

Στη μια από τις πλουσιότερες πόλεις του κόσμου, όπου τα καταστήματα Louis Vuitton είναι περισσότερα ακόμα και από αυτά του Παρισιού, υπάρχει δυστυχώς και η σκοτεινή πλευρά.
Πέρα από τους εμπορικούς δρόμους με τις λαμπερές βιτρίνες και τις καλοντυμένες κυρίες που ψωνίζουν μετά μανίας και τους κουστουμαρισμένους κυρίους με τα ακριβά αυτοκίνητα, υπάρχουν και πολλοί άνθρωποι, ολόκληρες οικογένειες, που είναι αναγκασμένες να ζουν σε άθλιες συνθήκες.

Ο βρετανός φωτογράφος Brian Cassey απαθανάτισε την μιζέρια περίπου 100.000 ανθρώπων που ζουν σε κελιά 1,7μ.x0,7μ. ... Μάλιστα οι ιδιοκτήτες χρεώνουν περίπου 200 δολάρια τον μήνα το κάθε κελί, ενώ σε ένα δωμάτιο μπορεί να υπάρχουν μέχρι και 20 τέτοια κλουβιά. Όσο πιο κοντά στο έδαφος είναι τα κλουβιά τόσο πιο ακριβά είναι αφού κάποιος μπορεί να σταθεί μέσα σε αυτά, όπως βλέπετε και στην φωτογραφία, ενώ στα άλλα μπορεί να είναι μόνο ξαπλωμένος.

Οι «ένοικοι» πρέπει να μοιράζονται την τουαλέτα και να πλένουν τις εγκαταστάσεις. Πολλά διαμερίσματα δεν έχουν κουζίνα με αποτέλεσμα οι ένοικοι να αναγκάζονται να παίρνουν φαγητό από έξω και να επιφορτίζονται με παραπάνω έξοδα.«Η θερμοκρασία εδώ μέσα είναι μόλις 2 με 3 βαθμούς πιο πάνω απ' ότι έξω. Είναι πολύ άβολο να κοιμάται κανείς εδώ. Πολλές φορές πάει πέντε το πρωί για να με πάρει ο ύπνος. Μερικές φορές μάλιστα ακούω τον ήχο από τις κατσαρίδες στα αυτιά μου...» λέει στους Asian Times ο Cheung, που ζει σε κελί.Ελίνα Ράπτη στο theinsider.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips