Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012

Θα φορολογήσουν τα λιπαρά και τα ανθυγιεινά τρόφιμα!

Κι όμως δεν είναι ούτε αστείο, ούτε αφορά κάποια σκανδιναβική χώρα. 
Το θέμα συζητήθηκε χθες από την Επιστημονική Επιτροπή Διατροφικής Πολιτικής η οποία συνεδρίασε υπό τον ειδικό γραμματέα Κώστα Παταβούκα και πρόεδρο την καθηγήτρια Αθηνά Λινού, και δεσμεύτηκε να παραδώσει στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας πόρισμα για τη διατροφική πολιτική μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιστήμονες της Επιτροπής τόνισαν ότι η φορολογία μπορεί να δώσει την απαιτούμενη ώθηση/κίνητρο για μια στροφή της κοινωνίας σε πιο υγιεινή διαστροφή. Η πρόταση, λοιπόν, ήταν μπουν υψηλότεροι φόροι στα ανθυγιεινά τρόφιμα (υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά οξέα, αλάτι και ζάχαρη) και χαμηλότεροι σε τροφές όπως τα φρούτα και τα λαχανικά! Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Υπολογίστε κατιτίς πιο ακριβή την τιμή του γύρου, του κρουασάν, του χάμπουργκερ, της πίτσας κλπ…!

Σύμφωνα με τους ομιλητές, η Επιτροπή στοχεύει στη δημιουργία εθνικού διαιτολογίου και ποσοτολογίου για τα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας, ενώ ανάλογες πρωτοβουλίες θα αναληφθούν για παιδικούς σταθμούς, φοιτητικά εστιατόρια αλλά και τις ένοπλες δυνάμεις.

Τώρα, αν συνυπολογίζει κανείς και την (διπλή) αύξηση του φόρου στα τσιγάρα και τα προϊόντα καπνού αλλά και τη φορολογία των οινοπνευματωδών, μάλλον θα νομίσει ότι το συγκεκριμένο φορολογικό πρόγραμμα το έβγαλε κανένας… γυμναστής!

Βρε, μπας και σκοπεύουν να πάνε τα όρια ηλικίας για σύνταξιοδότηση στον… Θεό και θέλουν να μας κάνουν να ζήσουμε μέχρι τα 100…;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips