Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2012

Ουρές για την μπίρα του Θεού

Ορδές φανατικών επισκέπτονται το αβαείο του Σεν Σίξτους του Βεστφλέτερεν (φωτό) στο Βέλγιο ετησίως.
Όχι τόσο για να προσευχηθούν στον Κύριο όσο για να δοκιμάσουν την μπίρα, ονόματι Βεστφλέτερεν 12, του ζυθοποιείου που ανήκει στους μοναχούς.
Η εν λόγω μπίρα έχει καταλάβει τη δεύτερη θέση στην ετήσια δημοσκόπηση του RateBeer.com, ενός σάιτ που οι απανταχού φίλοι της μπίρας εμπιστεύονται εδώ και μια δεκαετία.


Οι μοναχοί όμως είναι αυστηροί.

Οι πελάτες μπορούν να αγοράσουν μόλις δύο κούτες (κάθε μια έχει δύο δωδεκάδες μπουκάλια) μόνο κατόπιν τηλεφωνικής παραγγελίας. Αφού δε υποσχεθούν πως είναι για προσωπική χρήση. Κάθε κούτα κοστίζει 39 ευρώ.

Κάποιοι βέβαια δεν τηρούν την υπόσχεσή τους και μεταπωλούν στη μαύρη αγορά του Ιντερνετ μια κούτα ακόμη και προς 800 ευρώ.

Πάντως, τώρα τελευταία έχουν χαλαρώσει και οι μοναχοί. Τον Νοέμβριο έβγαλαν στην αγορά 93.000 πακέτα των έξι προκειμένου να ανακαινίσουν το αβαείο τους. Του χρόνου δε θα κυκλοφορήσουν 70.000 πακέτα των έξι στην παγκόσμια αγορά.

Μπυροπατέρας...

Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips