Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2012

Ένα «αόρατο» σπίτι-λουλούδι μέσα στο έδαφος

Ο ποδοσφαιριστής Γκάρι Νέβιλ είχε στο μυαλό του μια εικόνα ενός τεράστιου λουλουδιού στην κορυφή ενός λόφου, αλλά δεν ήξερε τι ακριβώς ήταν αυτό που έβλεπε συχνά στα… όνειρά του.


Μέχρι που το αρχιτεκτονικό γραφείο Make Architects τού έδωσε μια καλή εξήγηση: Αυτό είναι το σπίτι των ονείρων σου, διαμορφωμένο σαν ένα τεράστιο »αφηρημένο» λουλούδι στο έδαφος, ή καλύτερα κάτω από αυτό!

Το «υπόγειο» σπίτι κατασκευάστηκε σχεδόν «αόρατο» επάνω σε έναν λόφο, δένοντας αρμονικά με το τοπίο, καλύπτοντας μια έκταση 10.000 τετραγωνικών ποδιών, αρχιτεκτονικά τολμηρό και φιλικό προς το περιβάλλον.

Πιο συγκεκριμένα, ολόκληρη η κατοικία εξαπλώνεται κάτω από το έδαφος, ενώ επάνω στο λόφο οι χώροι του μοιάζουν με τεράστια πέταλα λουλουδιού, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες της οικογένειας.

Τοπικά υλικά και παραδοσιακές τεχνικές κατασκευής χρησιμοποιήθηκαν, ενώ ηλιακοί συλλέκτες και οι ανεμογεννήτριες παράγουν βιώσιμη ενέργεια. Με λίγα λόγια: Αυτό το σπίτι είναι τόσο «πράσινο» όσο όσο ο περιβάλλων χώρος.

Τα δωμάτια έχουν απρόσκοπτη θέα, ενώ το φως του ήλιου πλημμυρίζει τους χώρους από τα μεγάλα παράθυρα αλλά και από τα ανοίγματα στην «οροφή». Η εσωτερική διακόσμηση κινείται σε μίνιμαλ γραμμές, με έμφαση στο ξύλο, στην πέτρα και στο γυαλί.

«Ποτέ δεν φανταζόταν ένα τόσο διαφορετικό σπίτι. Όμως φαίνεται να το απολαμβάνει στο έπακρο, γιατί είναι και αυτό τόσο ξεχωριστό όσο ό ίδιος», λένε οι αρχιτέκτονες για τον ιδιοκτήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips