Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012

Η φωνή της Ρουμανίας

"Η ποίηση είναι στο δρόμο'
Γιατί δεν είναι αρκετό να φωνάζεις «Κάτω ο Μπασέσκου”, Πρόωρες εκλογές”, “Παραιτηθείτε”…

ΕΠΕΙΔΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ:
  • Ότι η πολιτική (η κυβέρνηση, οι πολιτικοί, τα κόμματα) πλέον εξαρτάται από τις αγορές και το κέρδος και δεν ενδιαφέρεται για το συμφέρον του λαού.
  • Ότι αυτοί που πρέπει να κάνουν θυσίες “έτσι ώστε όλοι να βγούμε από την κρίση” είναι οι ίδιοι στις πλάτες των οποίων οι πλούσιοι (μεγάλο-επιχειρηματίες και πολιτικοί) έγιναν πλουσιότεροι.
  • Ότι στα τελευταία 20 χρόνια έχουν ιδιωτικοποιήσει ό,τι μπορούσε να ιδιωτικοποιηθεί και τώρα προσπαθούν να πουλήσουν τα θεμελιώδη δικαιώματά μας: το δικαίωμα στην υγειονομική περίθαλψη και την εκπαίδευση, τις κοινωνικές υπηρεσίες, την ελευθερία της έκφρασης.
  • Ότι ωθούμαστε να απαρνηθούμε την κοινωνική αλληλεγγύη στο όνομα του καπιταλιστικού ανταγωνισμού και της αποδοτικότητας. …
  • Ένα πρόσχημα για το κράτος προκειμένου να ιδιωτικοποίησει τις δημόσιες υπηρεσίες στο όνομα του κοινού καλού, αλλά στην πραγματικότητα ώστε να επιτρέψει στους πλούσιους να γίνουν ακόμα πλουσιότεροι.

Η λιτότητα δεν είναι κάτι που μπορεί να εξαφανιστεί με την αλλαγή ενός προέδρου, αλλά μόνο αν φανταστούμε ένα νέο σύστημα, μια άλλη κοινωνία.

ΘΕΛΟΥΜΕ:
  • Ένα άλλο είδος πολιτικής! Θέλουμε άμεση δημοκρατία! Δεν θέλουμε να εκπροσωπούμαστε, αλλά να συμμετέχουμε στη λήψη των αποφάσεων που μας αφορούν!
  • Τη δίκαιη και προς το συμφέρον της κοινωνίας κατανομή του δημοσίου χρήματος, όχι για την «ασφάλεια» και τη στρατιωτικοποίηση!
  • Μια επαναξιολόγηση της έννοιας της πολιτικής και της δημοκρατίας!
  • Την κοινωνική αλληλεγγύη! Απορρίπτουμε το διασυρμό των φτωχών, των ηλικιωμένων, των “μη παραγωγικών”, των “μη αποδοτικών”, των Ρομά και όλων όσοι βρίσκονται στο περιθώριο!
  • Δημόσιο χώρο προσιτό σε όλους, όχι για τους χωροφύλακες και τους δiαφημιστές! Θέλουμε να μπορούμε να πραγματοποιούμε συγκεντρώσεις χωρίς να ζητάμε άδεια!
Η Πλατεία του Πανεπιστημίου ανήκει σε εμάς, σε όλους μας!

"Η εξέγερση είναι η γλώσσα όσων δεν έχουν φωνή"
"Σεβασμός στους μετανάστες"
"Χούλιγκαν, πανκ ή απλά συνταξιούχος κόπανος"
"Κάτω η μισθωτή σκλαβιά"
"Σωτήρες δρόμο!"
"Aλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων! - Όχι στα κόλπα των κομμάτων!"
"Κλείστε την τηλεόραση να ξεκινήσει η επανάσταση"Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips