Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012

Ε-book με αίσθηση κανονικού βιβλίου

Υπόσχεται μια πιο παραδοσιακή εμπειρία ανάγνωσης.
Κάποια στιγμή στο μέλλον, μπορεί τα παραδοσιακά βιβλία να μπουν για τα καλά στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, καθώς θα έχουν αντικατασταθεί πλήρως από τα ηλεκτρονικά κείμενα.

Ωστόσο, παρά το πλήθος συσκευών για την ανάγνωση ηλεκτρονικών βιβλίων που κυκλοφορούν, η έντυπη μορφή εξακολουθεί να βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις των αναγνωστών. Δεν είμαι μικρή η μερίδα του κόσμου που επιθυμεί η εμπειρία της e-ανάγνωσης να προσεγγίζει εκείνη ενός κανονικού βιβλίου.


Βασιζόμενη στην πραγματικότητα αυτή, μια ερευνητική ομάδα από τεχνολογικό ινστιτούτο της Κορέας ανακοίνωσε την ανάπτυξη ενός νέου συστήματος ηλεκτρονικής ανάγνωσης, που φέρνει αρκετά από τα χαρακτηριστικά ενός κλασσικού βιβλίου, σε ταμπλέτες και smartphones.

Με την ονομασία Smart E-book System, η τεχνολογία ενσωματώνει μία εκτός οθόνης περιοχή της συσκευής, η οποία είναι γνωστή ως στεφάνη. Με την τοποθέτηση ενός δακτύλου ή του αντίχειρα στην πρόσοψη και ολισθαίνοντας στην οθόνη, οι χρήστες μπορούν να βιώσουν την εμπειρία γυρίσματος των σελίδων ακριβώς όπως και με ένα κανονικό βιβλίο.

Φυσικά, εκτός από τις συγκεκριμένες ιδιότητες, το νέο αυτό σύστημα διαθέτει και κάποιες άλλες που του προσδίδουν διάφορες φυσικές αισθήσεις, όπως η ταχύτητα των γραφικών, το πόσες σελίδες γυρνάνε κατά το «ξεφύλλισμα» και άλλες παρόμοιες λειτουργίες.

Προς το παρόν, δεν είναι γνωστό εάν κατασκευαστές έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ενσωμάτωση της νέας τεχνολογίας στις συσκευές τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips