Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012

Υπερ-μπαταρία τροφοδοτεί 1.400 νοικοκυριά – Πρωτοποριακή τεχνολογία

Ο γίγαντας της χημικής βιομηχανίας Solvay ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι έθεσε με επιτυχία σε λειτουργία στη Φλάνδρα μια από τις μεγαλύτερες κυψέλες καυσίμου στον κόσμο.

Η υπερ-μπαταρία ονομάζεται Proton Exchange Membrane (PEM) και παράγει ενέργεια ικανή να τροφοδοτήσει 1.400 νοικοκυριά.

Η κυψέλη καυσίμου PEM μετατρέπει τη χημική ενέργεια του υδρογόνου σε καθαρή ηλεκτρική ενέργεια μέσω μιας ηλεκτροχημικής αντίδρασης με οξυγόνο.


Όπως μετέδωσε τη Δευτέρα το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εδώ και εβδομάδες η κυψέλη PEM παράγει ηλεκτρική ενέργεια σε σταθερό ρυθμό στις εγκαταστάσεις που διατηρούν από κοινού στην Αμβέρσα η Solvay και η γερμανική BASF.

Ειδικότερα, η κυψέλη παρήγαγε σε 800 ώρες λειτουργίας 500 MWh, ενέργεια ικανή να τροφοδοτήσει τις ανάγκες 1.370 νοικοκυριών.

Η τεχνολογία κυψελών καυσίμου παρουσιάζεται από τους κατασκευαστές ως η καλύτερη λύση για την ηλεκτροδότηση συσκευών, αυτοκινήτων, ακόμα και πλοίων, στο μέλλον.

Η επένδυση που πραγματοποιήθηκε στη Φλάνδρα φτάνει τα σε ύψος τα 14 εκατομμύρια ευρώ.

Η κυψέλη PEM της Solvay αναπτύχθηκε με επενδυτικά κεφάλαια 5 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων ένα μεγάλο μέρος καλύφθηκε από την ΕΕ και τις κυβερνήσεις του Βελγίου και της Ολλανδίας.

Η Solvay κατέχει ηγετική θέση στην αγορά βινυλίου και φωτοβολταϊκών.
Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips