Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012

Στη δημοσιότητα τα 77 κλεμμένα εκθέματα στην Ολυμπία

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τη Δευτέρα οι φωτογραφίες των 77 αντικειμένων που εκλάπησαν την περασμένη Παρασκευή από το Μουσείο Ιστορίας Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας στην Ολυμπία.
Πρόκειται για χάλκινα και πήλινα μικροαντικείμενα όπως ειδώλια, αγγεία και λυχνάρια, τα οποία χρονολογούνται από τη Γεωμετρική έως την Κλασική εποχή, καθώς και ένα χρυσό δαχτυλίδι – σφραγίδα με παράσταση ταυροκαθαψίων της Μυκηναϊκής περιόδου.
Εν τω μεταξύ στη διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών στην Αθήνα έχουν μεταφερθεί όλα τα στοιχεία που συνέλεξε το κλιμάκιο των αστυνομικών, τόσο μέσα από το μουσείο, όσο και από τους εξωτερικούς χώρους, με τους αστυνομικούς να ελπίζουν σε κάποιο στοιχείο που θα μπορούσε να οδηγήσει στα ίχνη των δραστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Περιφέρεια που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι αστυνομικοί έχουν επίσης στη διάθεσή τους αρκετά δακτυλικά αποτυπώματα από την είσοδο, αλλά και τους χώρους του παλαιού μουσείου, ενώ αναμένεται η αναλυτική εξέταση του οπτικού υλικό που υπάρχει, τόσο από την ημέρα της ληστείας, όσο και από προηγούμενες ημέρες. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι δράστες δεν αποκλείεται να ερεύνησαν την περιοχή αλλά και το μουσείο, πριν να αποφασίσουν να κάνουν τη ληστεία.

Παρά την αποχώρηση του κλιμακίου της ΕΛ.ΑΣ. που είχε μεταβεί στην Αρχαία Ολυμπία από την Αθήνα, αστυνομικοί από τη Διεύθυνση της Ηλείας συνεχίζουν τις έρευνες στην περιοχή κυρίως σε αναζήτηση του οχήματος με το οποίο διέφυγαν οι δράστες. Στο πλαίσιο των ερευνών, δεν αποκλείεται να ληφθούν κι άλλες καταθέσεις από κατοίκους που ενδεχομένως θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Επικήρυξη των δραστών ζήτησε ο περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας

Την επικήρυξη των δραστών της ληστείας στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, ζήτησε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Απόστολος Κατσιφάρας, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν σήμερα το μεσημέρι.

Όπως υπογράμμισε ο περιφερειάρχης στον υπουργό, «ο εντοπισμός και η σύλληψη των δραστών αποτελεί ζήτημα τιμής αλλά και αξιοπρέπειας για την πατρίδα μας που βρέθηκε εκ νέου στο μέσο μιας παγκόσμιας αρνητικής δημοσιότητας». «Η γρήγορη εξιχνίαση της υπόθεσης και η επιστροφή των αρχαίων που εκλάπησαν, στο φυσικό τους χώρο αποτελεί και ιερή υποχρέωση απέναντι στην πολιτιστική μας κληρονομιά», σημείωσε ο κ. Κατσιφάρας, ενώ όπως είπε, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι στη διάθεση του υπουργείου, για κάθε πιθανή βοήθεια που θα της ζητηθεί στο πλαίσιο των ερευνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips