Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012

Το πρώτο «αμφίβιο» σπίτι που επιπλέει στο νερό

Σάρκα και οστά παίρνει το πρώτο «αμφίβιο» σπίτι στη Βρετανία, που δεν μπορεί να πλημμυρίσει καθώς επιπλέει στο νερό. Πρόκειται για μια καινοτομία της αρχιτεκτονικής εταιρείας Baca, που ειδικεύεται στις πλημμύρες και έχει αναλάβει αντίστοιχα έργα σε Ολλανδία και Νέα Ορλεάνη.

Η πρωτοποριακή κατοικία θα χτιστεί στις όχθες του Τάμεση και θα στεγάσει μια τριμελή οικογένεια. Το εξωτερικό του σπιτιού, που διαθέτει τρείς κρεβατοκάμαρες, θα αποτελείται από ξύλο.Η καινοτομία του σπιτιού συνίσταται στο ότι «στερεώνεται» σε μια τσιμεντένια βάση, η οποία στήνεται πάνω από μια δεξαμενή με τέσσερις μεγάλους πασσάλους. Όταν ανεβαίνει η στάθμη του νερού στις όχθες του ποταμού, κάτι που συμβαίνει περίπου κάθε 20 χρόνια, το νερό θα πλημμυρίζει τη δεξαμενή.

Η πίεση του νερού θα «ξεκλειδώνει» το σπίτι από τη δεξαμενή με αποτέλεσμα αυτό να επιπλέει στον ποταμό σαν πλωτή εξέδρα. Σύμφωνα με τους σχεδιαστές του, το «αμφίβιο» σπίτι είναι ιδανικό για περιοχές που πλήττονται από πλημμύρες. Το κόστος του υπολογίζεται σε 1,5 εκατομμύριο λίρες Αγγλίας.

«Δημιουργήσαμε ένα ‘αμφίβιο’ σπίτι που λειτουργεί σαν εξέδρα. Οι ιδιοκτήτες του μπορούν να μένουν εκεί με ασφάλεια, χωρίς να φοβούνται ότι θα χάσουν την περιουσία τους, και να προσαρμοστούν στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής», τόνισε σε δηλώσεις του ο διευθυντής της αρχιτεκτονικής εταιρείας Baca, Richard Coutts.

ΠΗΓΗ: econews.gr


Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips