Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2012

Το «στοιχειωμένο» σπίτι του βράχου

Η κατασκευή του τοποθετείται πολλές δεκαετίες πριν, και πιο συγκεκριμένα κάπου στα χρόνια του Μεσαίωνα. Το περίφημο Oriu of Cani βρίσκεται στην επαρχία της Κορσικής και αποτελεί ένα από τα πλέον «φωτογενή» οικήματα της περιοχής αλλά και αναπόσπαστο μέρος των τοπικών θρύλων!

Στην ουσία πρόκειται για ένα σπίτι το οποίο δημιουργήθηκε μέσα σε έναν περίεργο βράχο ως εξής: Το κοίλο σχήμα του πετρώματος λειτουργεί ως το ένα τμήμα της κατοικίας, ενώ το υπόλοιπο κομμάτι του σπιτιού χτίστηκε με τούβλα και λάσπη, τοποθετημένα επιμελώς επάνω στο βράχο.


Όσο για την οροφή; Ο ίδιος ο βράχος σχηματίζει μια παράδοξη μεγάλη «αγκαλιά» από σκληρή πέτρα, προστατεύοντας τρόπον τινά την κατοικία από τον ήλιο, τη βροχή και τον άνεμο εν είδει μιας πρωτότυπης σκεπής που εμπνεύστηκε κάποιος design σύγχρονος σχεδιαστής!

Εξαιτίας του μεγάλου μεγέθους του αλλά και της ιδιαιτερότητας της κατασκευής, το Oriu of Cani έχει γίνει αντικείμενο αρκετών συζητήσεων ανάμεσα στους κατοίκους ανά τους αιώνες , αφού οι ντόπιοι έχουν αναπτύξει διάφορους θρύλους γύρω από το όνομά του.

Νεράιδες και ξωτικά, γίγαντες και δράκοι πρωταγωνιστούν στην ιστορία και παρουσιάζονται να έχουν κατοικήσει κατά καιρούς στο περίεργο αυτό σπίτι, «στοιχειώνοντας» με την παρουσία τους όλους τους χώρους! Πάντως το Oriu of Cani αποτελεί ένα από τα αξιοθέατα της περιοχής και είναι ένα από τα πλέον φωτογραφημένα σημεία της Κορσικής.


Η Κορσική είναι ένα πανέμορφο νησί όπως μπορούμε σε ένα από τα πολλά video που κυκλοφορούν


Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips