Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012

Φουτουριστικό πατίνι κατευθύνεται με τη δύναμη της σκέψης

Αμερικανική εταιρεία παρουσίασε το πρωτότυπο ενός σκέιτμπορντ που διαβάζει τα εγκεφαλικά κύματα του χρήστη και καταλαβαίνει προς τα πού πρέπει να κινηθεί και με ποια ταχύτητα.

Η Chaotic Moon Labs είχε αρχικά αναπτύξει ένα πατίνι εφοδιασμένο με τον αισθητήρα Kinect της Microsoft, o oποίος επέτρεπε στον οδηγό να στρίβει με χειρονομίες.Το πατίνι είχε παρουσιαστεί στο περυσινό Consumer Electronics Show, αργότερα όμως χάλασε. Αντί να το ξαναφτιάξουν, οι δημιουργοί του αποφάσισαν να προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα.

Το νέο ηλεκτροκίνητο σκέιτμπορντ, με την ονομασία Board of Imagination, ή «Σανίδα της Φαντασίας», έχει ενσωματωμένο στο μπροστινό μέρος έναν υπολογιστή-ταμπλέτα Samsung με λειτουργικό σύστημα Windows.

O υπολογιστής αναλύει τα σήματα ενός κράνους Emotiv EPOC, ενός περιφερειακού της αυστραλιανής εταιρεία Emotiv, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να παίζουν βιντεοπαιχνίδια με νοητικές εντολές, αντί με τζόιστικ.

Έπειτα από μερικούς γύρους εκπαίδευσης, στους οποίους ο υπολογιστής μαθαίνει να αντιστοιχίζει τις προθέσεις του χρήστη με τα εγκεφαλικά σήματα που λαμβάνουν τα ηλεκτρόδια του κράνους, ο οδηγός ανεβαίνει στο σκέιτμπορντ, κοιτάζει προς το σημείο όπου θέλει να κατευθυνθεί και οραματίζεται ότι κινείται προς τα εκεί με την επιθυμητή ταχύτητα, μέχρι 50 χιλιόμετρα την ώρα.

Το βίντεο που ανάρτησε η Chaotic Moon Labs YouTube βίντεο φαίνεται διασκεδαστικό, πιθανώς όμως δεν αρκεί για να πείσει τους ενδιαφερόμενους ότι θα αποφύγουν τις τούμπες.

Ούτως ή άλλως, προς το παρόν δεν υπάρχουν σχέδια για την παραγωγή του σκέιτμπορντ σε εμπορική κλίμακα.
Πηγή: In.gr

Άραγε τι θα γίνει αν ο αναβάτης δει μια ομορφούλα περαστική στο δρόμο ή αν σκεφτεί να κοιτάξει για λίγο κάτι άλλο όπως τον ουρανό ή το φεγγάρι ας πούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips