Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012

Απαγορεύεται η φύτευση..

Οι συγκεκριμένες πατάτες είναι Ολλανδικής ποικιλίας spunta και παράγονται στην Νάξο.
Η Νάξος έκανε αίτηση στην Ε.Ε. για καταχώρηση της πατάτας Νάξου ως Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (προϊόν Π.Γ.Ε.) για να εξασφαλίσει
επιπλέον αναγνωρισιμότητα στο προϊόν, η αίτηση αυτη εγκρίθηκε απο την Ε.Ε.
και πλέον οι πατάτες Νάξου της συγκεκριμένης ποικιλίας είναι προιόν Π.Γ.Ε. και η οριοθετημένη γεωγραφική ζώνη παραγωγής περιλαμβάνει το νησί της Νάξου.

Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό κανονισμό, τα στάδια παραγωγής και καλιέργειας θα πρέπει να εκτελούνται μόνο εντός της οριοθετημένης γεωγραφικής ζώνης.

Έχουμε υπογράψει προεδρικά διατάγματα και κοινοτικές οδηγίες και όχι μόνο για την πατάτα σύμφωνα με το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ και το Π.∆.365/2002 και τον Καν.(ΕΕ) 543/2011 είναι υποχρεωτικό να αναγράφεται η ένδειξη "ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΦΥΤΕΥΣΗ"

Φυλάξτε παλιούς σπόρους από όλα τα φυτά που ξαναφυτεύονται και δεν ανήκουν σε εταιρείες, γιατί τα υβρίδια είναι συνήθως μονοετή και συχνά επικίνδυνα. Είναι σημαντικό να ενισχυθούν όσοι κρατάνε παλιούς σπόρους και να προσπαθήσουμε κι οι ίδιοι να τους αναπαράγουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips