Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

Βρέθηκε το αρχαιότερο είδος του ζωικού βασιλείου

Απολιθώματα που απεικονίζουν θαλάσσια σφουγγάρια ανακαλύφθηκαν στα βράχια ενός εθνικού πάρκου στη Ναμίμπια και οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι πρόκειται για τη παλαιότερη μορφή ζωής στο κόσμο.

Τα ευρήματα του Etosha National Park αποδεικνύουν ότι οι σπόγγοι είναι τα πρώτα είδη του ζωικού βασιλείου.

Τα απολιθώματα βρέθηκαν σε πετρώματα ηλικίας μεταξύ 760 και 550 εκατομμυρίων ετών. Οι ερευνητές ανέλυσαν χιλιάδες των απολιθωμάτων χρησιμοποιώντας ακτίνες Χ και ηλεκτρονικά μικροσκόπια.

Αυτή η ανακάλυψη είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς θέτει την εμφάνιση των ζώων 100 με 150 εκατομμύρια χρόνια νωρίτερα απ’ ό,τι πίστευαν οι επιστήμονες μέχρι σήμερα.


Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η πρώτη ζωή είχε τη μορφή των σφουγγαριών, κάτι που αποδεικνύουν θαλάσσια απολιθώματα στην Αυστραλία.

«Οι γενετιστές, βασιζόμενοι στη μοριακή βιολογία, θα αποκαλύψουν πότε ακριβώς πρωτοεμφανίστηκαν οι πολυκύτταρες μορφές ζωής. Το μόνο σίγουρο, είναι ότι με την ανακάλυψη αυτών των απολιθωμάτων, οι πρώτες μορφές ζωής, εμφανίστηκαν πολύ νωρίτερα απ’ όσο πιστεύαμε», τονίζουν οι ερευνητές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips