Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012

Τουρκική ταινία για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης

Σε διαδικτυακό πόλεμο μεταξύ Τούρκων και Ελλήνων εξελίσσεται η ταινία «Fetih 1453», η τούρκικη υπερπαραγωγή για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, πριν καν βγει στους κινηματογράφους! Ο σκηνοθέτης Φαρούκ Ακσόι, επιστράτευσε περίπου 20.000 κομπάρσους, 44.000 μέτρα ύφασμα, 25.000 τ.μ. χαρτί και στούντιο 2.500 τετραγωνικών μέτρων, για να γυρίσει σε χολιγουντιανά πρότυπα (στην ταινία χρησιμοποιούνται ειδικά εφέ παρόμοια με τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών), την πιο πολυδάπανη ταινία στα χρονικά του τούρκικου κινηματογράφου, αξίας περίπου 17 εκατομμυρίων δολαρίων.


Παρόλο που η ταινία Fetih 1453 (ακριβής μετάφραση στα ελληνικά : Κατάκτηση 1453) θα ξεκινήσει να προβάλλεται στις 17 Φεβρουαρίου, οι αντιδράσεις σε ελληνικές ενημερωτικές ιστοσελίδες, και τόπους κοινωνικής δικτύωσης, φούντωσαν. Με τίτλους όπως «Τούρκικη Προπαγάνδα» ή «εθνικιστικό, προπαγανδιστικό παραλήρημα», Έλληνες και Τούρκοι σινεφίλ και μη, διασταυρώνουν τα ξίφη τους – ακόμη και μέσω ύβρεων – για τα πραγματικά ιστορικά γεγονότα.

Τις πρώτες αντιδράσεις στο Facebook, ακολούθησαν αναρτήσεις σε ελληνικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, που έκαναν λόγο για παραποίηση της ιστορίας, «υπό το πρίσμα της Οθωμανικής ανωτερότητας, όπως άλλωστε προστάζει η λογική Νταβούτογλου σήμερα.» Τη σκυτάλη πήραν μερικές από τις πιο σοβαρές τούρκικες εφημερίδες, που με τίτλους όπως «εξοργισμένοι Έλληνες», εξιστορούν τη διαδικτυακή μάχη Ελλήνων και Τούρκων χρηστών για την ταινία.

Την προηγούμενη εβδομάδα κυκλοφόρησε το τρέιλερ της ταινίας, που κόστισε 600.000 δολάρια, και χρειάστηκαν περίπου 45 ημέρες για να φτιαχτεί.


17N GOES TO HOLLYWOOD


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips