Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012

Γουατεμάλα - «Νόμιμη η διακίνηση ναρκωτικών υπό κρατικό έλεγχο»

Ο νέος πρόεδρος της Γουατεμάλας, ο νεοφιλελεύθερος , διατύπωσε μια αμφιλεγόμενη πρόταση για την αποποινικοποίηση της διακίνησης ναρκωτικών σε όλες τις χώρες της Κεντρικής Αμερικής. 
«Στόχος μας είναι να μην θεωρείται παράνομη η διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αλλά όλα να γίνονται κάτω από τον αυστηρό έλεγχο και την επίβλεψη του κράτους», τόνισε ο 61χρονος πρόεδρος, ο οποίος, όταν πριν ένα μήνα ορκίστηκε πρόεδρος της Γουατεμάλας, κάλεσε τις ΗΠΑ και το Μεξικό να τον βοηθήσουν να πολεμήσει τη μάστιγα της διακίνησης ναρκωτικών και τη βία που συνδέεται με τη δράση ναρκοσυμμοριών οι οποίες έχουν κατακλύσει την χώρα της κεντρικής Αμερικής.

«Εδώ και 30 χρόνια έχουμε εμπλακεί σε έναν ατελείωτο πόλεμο με τα καρτέλ, χωρίς κάποιο αποτέλεσμα. Ίσως να ήρθε η στιγμή να χρησιμοποιήσουμε άλλες εναλλακτικές λύσεις», κατέληξε ο Μολίνα, υπερασπιζόμενος την πρότασή του η οποία, σύμφωνα με αναλυτές, θα συνατήσει σίγουρα τη σθεναρή αντίδραση της Ουάσιγκτον.

Ο πρόεδρος της Γουατεμάλα συζήτησε το θέμα πριν λίγα 24ωρα με τον Μαουρίσιο Φούνες, ομόλογό του του Ελ Σαλβαντόρ, υπογραμμίζοντας ότι ο περιώνυμος «πόλεμος κατά των ναρκωτικών» που κήρυξαν προ ετών οι ΗΠΑ δεν μείωσε τη διακίνηση ναρκωτικών στην περιοχή, ούτε περιόρισε την εγκληματικότητα.

Για του λόγου το αληθές, στη Γουατεμάλα καταγράφονται κατά μέσον όρο 18 δολοφονίες την ημέρα, με το 40% να αποδίδεται στις ενέργειες των συμμοριών που διακινούν ναρκωτικά, ενώ με 50 φόνους ανά 100.000 κατοίκους, είναι μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες στη Λατινική Αμερική. Ο πρώην στρατηγός Μολίνα εξελέγη υποσχόμενος να καταπολεμήσει την εγκληματικότητα με «σιδηρά πυγμή».


Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips