Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2012

Πατέντα για θέρμανση δίχως πετρέλαιο

Με 120 ευρώ το μήνα μια οικογένεια που ζει σε ένα σπίτι 100-140 τετραγωνικών μπορεί να ανάβει το καλοριφέρ όσο θέλει και όποτε θέλει.
Ο υδραυλικός Γιώργος Σαλλακίδης βρήκε τον τρόπο να ζεσταίνει το σπίτι του δίχως να πληρώνει πετρέλαιο η τιμή του οποίου έχει εκτοξευτεί στα ύψη.

Το 2008 έφτιαξε αυτό το σύστημα θέρμανσης και το εγκατέστησε στο σπίτι του στο Περιστέρι και απο τότε όπως λέει στο Newsit δεν έχει ξαναπρομηθευτεί πετρέλαιο θέρμανσης.

ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤO ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΕΙ


Όπως μας εξηγεί ο κύριος Σαλλακίδης το σύστημα δουλεύει με φιάλες προπανίου και χρειάζεται μια κεντρική μονάδα φυσικού αερίου που τοποθετείται σε εξωτερικό τοίχο, τα απαιτούμενα μπεκ και τα θερμαντικά σώματα που αντικαθιστούν τα παλιά καλοριφέρ. Κάθε μήνα χρειάζεται 3 φιάλες προπανίου των 25 κιλών που η κάθε μία κοστίζει 40 ευρώ. Με 120 ευρώ το μήνα δηλαδή μια οικογένεια μπορεί να ανάβει το καλοριφέρ όσο θέλει και όποτε θέλει. Το κόστος για τη σεζόν που κρατά το κρύο είναι δηλαδή 360 ευρώ.


ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ
Η κεντρική μονάδα μπορεί να εγκατασταθεί είτε στον τοίχο μιας βεράντας εάν πρόκειται για διαμέρισμα είτε στην ταράτσα εάν προκειται για μονοκατοικία.


ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Για ένα ολοκληρωμένο σύστημα που περιλαμβάνει την κεντρική μονάδα φυσικού αερίου, τις σωληνώσεις, τα μπεκ τα θερμαντικά σώματα χρειάζονται απο 3.000 εως 4.000 ευρώ όμως ξενοιάζει μια για πάντα απο το πετρέλαιο λέει ο κύριος Σαλλακίδης.

Στο ερώτημα εάν υπάρχει κίνδυνος από τις φιάλες προπανίου ο κύριος Σαλλακίδης μας λέει πως "το συστημα είναι τόσο ασφαλές όσο και οι σόμπες υγραερίου, όσο και τα αμάξια που από βενζινοκίνητα γίνονται υγραεριοκίνητα".


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ - ΛΑΜΠΡΟΣ ΧΑΒΕΛΑΣ στο  newsit.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips