Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012

Επικίνδυνα τα ψηλά τακούνια αλλά κάνουν καλό στον οργασμό

Η συνεχής πίεση που ασκείται στα δάχτυλα των ποδιών κάθε φορά που μια γυναίκα φορά ψηλά τακούνια, είναι αρκετή για να αλλάξει μόνιμα τον τρόπο του βαδίσματός της, να προκαλέσει επικίνδυνους τραυματισμούς στους συνδέσμους και να αυξήσει τις πιθανότητες εκδήλωσης οστεοαρθρίτιδας.

Στο πλαίσιο μελέτης που έκαναν, ειδικοί από το Πανεπιστήμιο Γκρίφιθ στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας παρακολούθησαν τον τρόπο βαδίσματος γυναικών που φορούν συστηματικά τακούνια και γυναικών που φορούν μόνο ίσια παπούτσια. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι πρώτες είχαν την τάση να κάνουν πιο μικρά και «επιθετικά» βήματα ακόμη και όταν δεν φορούσαν ψηλοτάκουνα, ενώ οι δεύτερες είχαν μεγαλύτερο και πιο σταθερό διασκελισμό.

Οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι στις γυναίκες που φορούν ψηλά τακούνια οι μύες στην καμάρα του ποδιού παραμένουν σφιγμένοι για πολλή ώρα αφού έχουν βγάλει τις γόβες τους. Επιπλέον ανακάλυψαν πως οι γυναίκες που φορούν καθημερινά, ακόμη και στη δουλειά τους, τακούνια, καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια για την κίνησή τους, ενώ ο κίνδυνος οστεοαρθρίτιδας αυξάνεται λόγω της ανομοιογενούς επιβάρυνσης μυών και συνδέσμων.

Οι ειδικοί για ακόμη μια φορά επισημαίνουν τον κίνδυνο σε όσες φορούν συστηματικά ψηλοτάκουνα και επιχειρούν να κάνουν γυμναστική, καθώς με την άσκηση μπορεί να επιβαρυνθούν απότομα τένοντες που είναι ευαίσθητοι λόγω τακουνιών και να προκληθούν κακώσεις.
Για όλους αυτούς τους λόγους οι επιστήμονες συνιστούν τη χρήση τακουνιών μία ή δύο φορές την εβδομάδα.
Η μελέτη δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Journal of Applied Physiology».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΒΕΤΖΟΓΛΟΥ Τα Νέα

Υπάρχει βέβαια και η άλλη άποψη

Τα τακουνια κάνουν καλό στον...οργασμό

Θα μπορούσε άνετα να αποτελέσει ιατρικό νέο αν δεν ήταν μια από τις πολυδιαβασμένες ειδήσεις στο BBC στις αρχές του μήνα.
Μια λάτρης των τακουνιών -όχι της γόβας- στιλέτο-, η ουρολόγος Dr. Maria Cerruto, υποστηρίζει πως αν φοράμε ψηλά τακουνιά στην καθημερινότητα μας θα έχουμε σημαντικά οφέλη για την υγεία μας, και συγκεκριμένα για
τους πυελικούς μυς, βελτιώνοντας όχι μόνο τη λειτουργία της κύστης αλλά και το γυναικείο οργασμό.

Η Τσερουτο και η ερευνητική της ομάδα από το Πανεπιστήμιο της Βερόνα, με τη βοήθεια 66 εθελοντριών κάτω των 50 ετών που κρατούσαν τα πέλματα τους σε γωνία 15 μοιρών από το έδαφος, φορούσαν δηλαδή παπούτσια με τακούνι περίπου 5 εκατοστών, ανακάλυψαν πως εμφάνιζαν μικρότερη ηλεκτρική δραστηριότητα στους ΜΥΣ ΤΗΣ λεκάνης, βοηθώντας τους να είναι πιο χαλαροί ενώ αυξανόταν η δύναμη τους και η ικανότητά τους να συστέλλονται.

Με τα τακουνιά λοιπόν επιτυγχάνονται χωρίς κόπο οι απαραίτητες πυελικές ασκήσεις, ιδίως μετά την εγκυμοσύνη, που δυναμώνουν τους πυελικούς μυς, οι οποίοι με τη σειρά τους βοηθούν στην επίτευξη του πολυπόθητου οργασμού.

Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips