Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2012

Το Google Earth αποκαλύπτει τα ίχνη άγνωστου πολιτισμού στον Αμαζόνιο – Αναζητώντας το El Dorado

Εξερευνητές και φίλοι της περιπέτειας έχουν αναζητήσει μάταια τη χρυσή πόλη που, σύμφωνα με τους μύθους, κρύβεται στα πυκνά και αφιλόξενα δάση του Αμαζονίου.

Πρόσφατα, όμως, με τη βοήθεια του Google Earth και των δορυφορικών φωτογραφιών οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα ίχνη άγνωστου πολιτισμού που είχε ανθίσει πολύ πριν ο Κολόμβος φτάσει στην Αμερική.
Ορισμένοι μιλούσαν για το Ελντοράντο, άλλοι χρησιμοποιούσαν τη μυστηριώδη έκφραση «η πόλη Ζ». Την αναζητούσαν χρυσοθήρες κι εξερευνητές πάνω από πεντακόσια χρόνια, κανείς όμως δεν είχε καταφέρει να βρει αυτόν το χαμένο παράδεισο που, σύμφωνα με επίμονους μύθους, ήταν κρυμμένος στα απρόσιτα δάση του Αμαζονίου.

Τώρα με τη βοήθεια δορυφορικών φωτογραφιών του χαρτογραφικού προγράμματος Google Earth τρεις αρχαιολόγοι υποστηρίζουν ότι έχουν εντοπίσει άγνωστο προκολομβιανό πολιτισμό.

Στη Βραζιλία, βαθιά μέσα στη μεγάλη λεκάνη του Αμαζονίου, κοντά στα σύνορα με τη Βολιβία, βρήκαν στην επιφάνεια του εδάφους 269 τεράστια γεωγλυφικά σχήματα που, κατά την άποψή τους, κάποτε ήταν πόλεις, πλατείες, λεωφόροι, γέφυρες και τάφροι.

Το υγρό και πυκνό δάσος του Αμαζονίου έχει αρχίσει να αποψιλώνεται και τα ίχνη που αποκαλύφθηκαν μας γυρίζουν αιώνες πίσω σε έναν άγνωστο πολιτισμό που, σύμφωνα με μετρήσεις άνθρακα-14, άνθισε από τον 1ο μ.Χ αιώνα έως το 14ο.

Η κοινωνία αυτή μέσα στη ζούγκλα εμφανίστηκε πάνω από χίλια χρόνια πριν από τους Ίνκας, η ακμή των οποίων αρχίζει στα μέσα του 15ου αιώνα και οπωσδήποτε πολύ πριν το 1492, όταν οι πρώτοι Ευρωπαίοι πάτησαν το πόδι τους στο Νέο Κόσμο.

Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips