Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012

Παγκόσμιο κύμα συμπαράστασης: Έλληνες δεν είστε μόνοι! (LIVE FEED)

«Είμαστε όλοι Έλληνες». Αυτό είναι το κεντρικό σύνθημα των διαδηλώσεων αλληλεγγύης που πραγματοποιούνται σήμερα, Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, το μεσημέρι σε όλη την Ευρώπη. Η ημέρα έχει ονομαστεί «ημέρα αλληλεγγύης στους Έλληνες» και κοινή θέση για όλους είναι μία : «Όταν επιτίθενται σε ένα λαό, επιτίθενται σε όλους τους λαούς».Δείτε live τη συγκέντρωση στο Παρίσι

Δείτε live τη συγκέντρωση στο Άμστερνταμ
Περισσότερα από χίλια άτομα, όλων των ηλικιών, ακόμη και οικογένειες με παιδιά, πλημμύρισαν την πλατεία του Τροκαντερό στο Παρίσι, με συνθήματα συμπαράστασης προς την Ελλάδα, από τις τρεις το απόγευμα (ώρα Ελλάδας).

Η ατμόσφαιρα ήταν μαχητική και ενθουσιώδης χωρίς βιαιότητες. Και όταν αντήχησε η ελληνική μουσική, αυθόρμητα το πλήθος πιάστηκε στο χορό κάτω από το βλέμμα των χρυσοποίκιλτων αγαλμάτων που στολίζουν την πλατεία.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν τελικά πάνω από 20 γαλλικές οργανώσεις του αριστερού πολιτικού χώρου, καθώς και Έλληνες φοιτητές και εργαζόμενοι στο Παρίσι, στη δε πρώτη γραμμή της πορείας που ακολούθησε, και άτομα με τη μάσκα των «Αnonymous».

Από τα μεγάφωνα αντηχούν τα συνθήματα: «Προσοχή, αύριο θα γίνει και εδώ Αθήνα», «Σήμερα η Ελλάδα, αύριο εσύ», «Κάτω το ΔΝΤ», «Αλληλεγγύη για την Ελλάδα και ενάντια στις Τράπεζες», «Οχι σε Μέρκελ και Σαρκοζί που στραγγαλίζουν τους λαούς», «Αυτοί που σπέρνουν τη μιζέρια θα εισπράξουν τον θυμό».

Ύστερα από ένα δίωρο στην πλατεία του Τροκαντερό, ξεκίνησε πορεία με προορισμό, την ελληνική πρεσβεία, το κτίριο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας που γειτνιάζουν στη λεωφόρο Ιενά, που μαζί με τη λεωφόρο Κλεμπέρ είχαν αποκλεισθεί από την κυκλοφορία.Συγκέντρωση στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής κίνησης "Είμαστε όλοι Έλληνες" πραγματοποιήθηκε σήμερα και στοΒερολίνο. Δεκάδες Ελλήνων, αλλά και Γερμανών, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Wittenberg, έξω από το ελληνικό Προξενείο, προκειμένου να διακηρύξουν τη συμπαράστασή τους στον ελληνικό λαό, που πλήττεται από τα μέτρα λιτότητας.

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης ακούστηκαν τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και συνθήματα όπως "Διεθνής Αλληλεγγύη", ενώ διαβάστηκαν μηνύματα συμπαράστασης. Ανάλογες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί στη Λειψία και την Κολονία.

Παράλληλα, μέλη του Συλλόγου Γάλλων Εξωτερικού συγκεντρώνονται αυτή την ώρα έξω από την πρεσβεία της Γαλλίας στο κέντρο της Αθήνας για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους Έλληνες. Σημειώνεται ότι ανάλογη διαμαρτυρία έγινε από Γερμανούς, την Παρασκευή, έξω από την πρεσβεία της Γερμανίας, επίσης στο Κέντρο. Μάλιστα η Αστυνομία -μετά από εντολή της πρεσβείας- προχώρησε σε προσαγωγές.

Κινητοποίηση προγραμματίζεται ακόμη και στη Νέα Υόρκη το Σάββατο στις 14:00 στο πάρκο Ζουκότι όπου επί μήνες είχαν κατασκηνώσει τα μέλη του κινήματος Occupy New York.

«Όταν επιτίθενται σε ένα λαό, επιτίθενται σε όλους»

Τα καλέσματα στις συγκεντρώσεις, που πραγματοποιούνται σε διάφορες χώρες και πόλεις της Ευρώπης, γίνονται από ανεξάρτητα κινήματα, όπως το «Occupy», αλλά και bloggers, αριστερά κόμματα και οργανώσεις, και συνδικαλιστικούς φορείς.

Οι φωνές αλληλεγγύης διαδόθηκαν μέσα από το διαδίκτυο, ταξίδεψαν σε κάθε γωνιά της Ευρώπης και σήμερα, 18 Φεβρουαρίου, η πανευρωπαϊκή κίνηση αλληλεγγύης παίρνει σάρκα και οστά. Μάλιστα το κίνημα αλληλεγγύης έσπασε τα σύνορα της γηραιάς ηπείρου και πέρασε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, καθώς υπάρχει κάλεσμα για συγκέντρωση συμπαράστασης ακόμα και στη Νέα Υόρκη, ενώ και στο Σικάγο πολίτες διαδήλωσαν, πριν από δύο ημέρες, έξω από το ελληνικό προξενείο.Σε Γερμανία, Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Ισπανία, Φινλανδία, Γαλλία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Σουηδία, Αγγλία κ.α. πολίτες θα κατέβουν στους δρόμους για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους, αλλά και την άρνησή τους στο «να θυσιαστούν οι λαοί στο βωμό του χρήματος».

Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips