Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012

Nouvel Observateur: M. Γλέζος – «71 χρόνια αργότερα, ο Γλέζος αντιστέκεται ακόμα»

Σε ένα εκτενές άρθρο του το εβδομαδιαίο περιοδικό Nouvel Observateur αναφέρεται στον Μανώλη Γλέζο, τον «πρώην αντιστασιακό που έγινε διαμαρτυρόμενος», όπως είναι ο τίτλος του άρθρου…

Στα 18 του, το 1941 ο Γλέζος κατέβασε τη ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη σε μια ενέργεια που έμεινε στην ιστορία…
«71 χρόνια αργότερα, ο Γλέζος αντιστέκεται ακόμα», αυτή τη φορά απέναντι στα σκληρά μέτρα των Ευρωπαίων…

Το Nouvel Obs αναφέρεται στο κίνημα του Μ. Γλέζου και του Μ. Θεοδωράκη, φιλοξενώντας τις δηλώσεις του πρώτο: «Η Ελλάδα κέρδισε την ελευθερία της αλλά όχι την ανεξαρτησία της», μιλώντας για τα σκληρά μέτρα και τις αποφάσεις που επιβάλλονται στην Ελλάδα από τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Ο Γλέζος μιλά για το παρελθόν του, τις καταδίκες του σε θάνατο και το πως τελικά κατάφερε και επιβίωσε τις δύσκολες εποχές. Σήμερα ο Έλληνας πολιτικός ζητά από τους νέους να «κατεβάσουν και αυτοί τις σημαίες που μας καταπιέζουν».

Ο ίδιος θεωρεί ως πραγματικό εχθρό της Ελλάδας τους G20 και τονίζει ότι η χώρα για να επιβιώσει πρέπει να στηριχθεί στις δυνάμεις της. Και παράλληλα να συνεχίσει να διεκδικεί τις πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία, 162 εκ. ευρώ χωρίς τους τόκους.

Το κίνημα γίνεται όλο και πιο ισχυρό, τονίζει στο τέλος το άρθρο σύμφωνα με το mediagate.gr, με αναφορά στα τελευταία γεγονότα και την επίθεση που δέχθηκαν με χημικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας οι Γλέζος-Θεοδωράκης.

Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips