Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012

Απάτη με... ράσα – 1 δισ. η φοροδιαφυγή!

Δωρεά, ειδικά σε εκκλησία ισούται με φοροαπαλλαγή. Έτσι το πως θα στηθεί ή... μπίζνα είναι απλό. Ρασοφόροι με το αζημίωτο δίνουν αποδείξεις για δωρεές που δεν γίνονται ποτέ ή αποδείξεις για πολλαπλάσια από τα πραγματικά ποσά και έτσι κάποιοι γλιτώνουν απίστευτα ποσά από φόρους.


Κάπως έτσι δρούσαν δύο ιερείς σε εκκλησίες στα Φάρσαλα και τη Λάρισα. Οι... πελάτες ήταν 45 άτομα και η απάτη ξεπερνάει το 1 δισ., τόσο υπολογίζονται οι φόροι που έχασε το κράτος. Στο κύκλωμα ήταν μπλεγμένος και ένας τρίτος ιερέας που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο, οι δυο ιερείς έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ιερείς έκοβαν απόδειξη για 2.000 ευρώ ενώ η δωρεά ήταν... 20 ευρώ, ενώ σε άλλη περίπτωση βρέθηκε απόδειξη για δωρεά 40.000 ευρώ, αλλά πουθενά τα χρήματα...

Δεν είναι όμως μόνο η Λάρισα. Ανάλογη ... μπίζνα είχε στηθεί και στη Μονή Αναστάσεως του Χριστού - Εμμαούς που βρίσκεται έξω από τη Θεσσαλονίκη. Για κομπίνα 11,5 εκατομμυρίων ευρώ κάνουν λόγο οι αρχές και ήδη 35 άτομα, δυο πνευματικοί, μοναχές, συμβολαιογράφοι κλπ έχουν παραπεμφθεί στον ειδικό ανακριτή.


Κάπως έτσι αποκτάει ιδιαίτερη βαρύτητα η πρόταση των Οικολόγων Πράσινων:

Βέβαια η εκκλησία κάνει και φιλανθρωπίες:


Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips