Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012

"Ελβετικός" σουγιάς ηλικίας 1800 ετών!

Όταν ακούτε τη λέξη "σουγιάς" σίγουρα σας έρχεται στο μυαλό η λέξη "ελβετικός", ή ίσως ακόμα και ένα ιδιαίτερο εμπορικό σήμα.

Ωστόσο, αυτού του είδους οι σουγιάδες εμφανίστηκαν 1,800 χρόνια πριν, όταν η Ελβετία δεν υπήρχε ακόμα στην πραγματικότητα. 

Πριν είκοσι χρόνια στην Ιταλία σε μια ανασκαφή βρέθηκε ένα πολύ περίεργο εύρημα. Επρόκειτο για ένα Ρωμαϊκής κατασκευής περίπλοκα σχεδιασμένο εργαλείο το οποίο χρονολογείται από το 200 μ.Χ. Είναι κατασκευασμένο από καθαρό ασήμι εκτός από την σιδερένια λάμα του (μαχαίρι). 

Διαθέτει κουτάλι, πιρούνι, καθώς και μια ανασυρόμενη ακίδα, σπάτουλα και οδοντογλυφίδα!
Το 8cm x 15cm μαχαίρι ανασκάφηκε από την περιοχή της Μεσογείου πάνω από 20 χρόνια πριν και αποκτήθηκε από το μουσείο το 1991.
Το μοναδικό αυτό εύρημα μαζί με δεκάδες άλλα αντικείμενα εκτίθεται στο πρόσφατα ανακαινισμένο Fitzwilliam Museum στην γκαλερί ελληνικών και ρωμαϊκών αρχαιοτήτων, στο Cambridge.Δείτε αναλυτικά και περισσότερες φωτογραφίες εδώ και εδώ

Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips