Τρίτη, 6 Μαρτίου 2012

Black Retsina: To ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο ξαναχτυπά!

Η Ευρώπη πίνει μαύρη ρετσίνα!
Ποιος να φανταζόταν ότι η ιδέα που ξεκίνησε ως αστείο από μια παρέα στην Κρήτη, θα γινόταν ένα από τα αγαπημένα ποτά της Γερμανίας!
Ο Μιλτιάδης Ρουμελιώτης, ένας Έλληνας μετανάστης δεύτερης γενιάς (με καταγωγή από τη Δράμα), που ζει στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας, είχε τη συνήθεια να πίνει ρετσίνα με κόκα κόλα.
Μέχρι που σκέφτηκε να παρασκευάσει ο ίδιος αυτό το μείγμα και να το λανσάρει στην αγορά της Ευρώπης.
Έτσι, εισήγαγε ρετσίνα από το Κορωπί, σχεδίασε μόνος του ένα αλουμινένιο κουτάκι (μαύρο με χρυσά γράμματα και έμβλημα ένα αρχαίο νόμισμα), ενώ απευθύνθηκε σε εργαστήριο της Βιέννης για να παρασκευάσει το αναψυκτικό-ποτό-κόλα.
Αφού κατάφερε να κλείσει συμφωνία με εμφιαλωτήριο στην Αυστρία, του έδωσε το όνομα «Black Retsina» και το παρουσίασε στην αγορά ως κοκτέιλ.Πηγή εικόνας BLACK-RETSINA-ORIGINAL
Ο Μιλτιάδης Ρουμελιώτης θυμάται εκείνο το βράδυ στο Ρέθυμνο που παρήγγειλε να πιει ρετσίνα με κόλα. Στο πέμπτο μπουκάλι και μέσα σε διάθεση ευφορίας, του πέρασε από το μυαλό να εμφιαλώσει το μείγμα και να το παρουσιάσει στον τόπο όπου ζει κι εργάζεται, τη Γερμανία.
Το επιχειρηματικό δαιμόνιο του Ελληνα μετανάστη, που τελικά αποδείχτηκε θαυματουργό, μετέτρεψε σε εμπορικό προϊόν μια από τις δημοφιλέστερες επιλογές κάθε πότη στις ταβέρνες και τα εστιατόρια. Το λένε «Black Retsina».

ΦΩTOΓΡAΦIΑ: ZΩΗ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗ   www.zoehatziyannaki.com
Ο κ. Ρουμελιώτης γεννήθηκε στη Γερμανία από οικογένεια Δραμινών. Από παιδί ήθελε να κάνει δική του δουλειά, ενώ του άρεσε πολύ η επαφή με τον κόσμο και η εναλλαγή παραστάσεων. Αφού σπούδασε εφαρμοστής μηχανών στη Γερμανία και ήρθε στη χώρα μας για να υπηρετήσει στον στρατό, επέστρεψε στη Νυρεμβέργη για να ανοίξει δική του μεταφορική εταιρεία. Δέκα χρόνια μετά, σήμερα, ασχολείται με το χονδρεμπόριο ποτών και ταξιδεύει στην Ευρώπη.

«Δεν είχα σκεφτεί ποτέ να ασχοληθώ με τα ποτά. Να σκεφτείτε ότι πέρασαν δέκα χρόνια από εκείνο το βράδυ στην Κρήτη». Ο ίδιος στην αρχή, εισήγαγε ρετσίνα από το Κορωπί, σχεδίασε μόνος του το αλουμινένιο κουτάκι, και του έδωσε το όνομα «Black Retsina», παρουσιάζοντάς το ως κοκτέιλ.

Το ποτό πρωτοκυκλοφόρησε στο Μόναχο το 2007 και κατόπιν στη Θεσσαλονίκη, αλλά η κυκλοφορία «σκόνταψε» στην ελληνική στενοκεφαλιά, όπως λέει. «Οι ελληνικές αρχές κατέσχεσαν την πρώτη παρτίδα που έφτασε στη χώρα μας με την πρόφαση ότι υπήρχαν παραλείψεις στα συστατικά που αναγράφονταν στη συσκευασία, χωρίς να μου διευκρινίζουν τι ακριβώς.


Πηγή εικόνας BLACK-RETSINA-ORIGINAL
Συμβουλεύτηκα δικηγόρους, διόρθωσα τα αναγραφόμενα στη συσκευασία, άλλαξα και προμηθευτές κρασιού γιατί προφανώς κάποιοι ανησύχησαν και ξανάριξα στην αγορά το προϊόν. Σήμερα συνεργάζομαι με την Ενωση Ρετσινοπαραγωγών Πατρών και διαθέτω το ποτό στη Γερμανία, την Ολλανδία, την Αυστρία και σε λίγο σε Τσεχία και Αγγλία. 
Στην Ελλάδα δυστυχώς ακόμη δυσπιστούν. Δεν πειράζει, έχουμε υπομονή».
Εύη Κωνσταντινίδου Έθνος
Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips