Τρίτη, 6 Μαρτίου 2012

Τα ραδιοκύματα φέρνουν το τέλος της εποχής των μπαταριών;

Μία νέα τεχνική για την τροφοδότηση ηλεκτρονικών συσκευών ανέπτυξαν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Bedfordshire, που φιλοδοξούν με τη νέα μέθοδο να δώσουν τέλος στην εποχή των συμβατικών μπαταριών.
Η επιστημονική ομάδα, με επικεφαλής των Ben Allen από το «Centre for Wireless Research», ανέπτυξε μία τεχνική που βασίζεται στα ραδιοκύματα. Οι επιστήμονες κατοχύρωσαν τα πνευματικά δικαιώματα της νέας τους εφεύρεσης.Ο Ben Allen σημειώνει πως τα ραδιοκύματα, όπως τα κύματα φωτός ή τα ηχητικά κύματα ή τα κύματα αέρα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή ενέργειας.

Με τη νέα τεχνική τα ραδιοκύματα αντικαθιστούν τις μπαταρίες σε μικρές καθημερινές ηλεκτρονικές συσκευές όπως τα ρολόγια και τα τηλεχειριστήρια. «Η νέα αναδυόμενη τεχνολογία υπόσχεται τη μείωση της εξάρτησής μας από τις συμβατικές μπαταρίες», τόνισε ο Ben Allen στο BBC.

Στη Βρετανία «θάβουμε κάθε χρόνο περίπου 20.000 και 30.000 τόνους μπαταριών σε χώρους υγειονομικής ταφής, με αποτέλεσμα τοξικές χημικές ουσίες να εισέρχονται στο έδαφος», σημειώνει.

Το επόμενο στάδιο για τους ερευνητές αφορά στην εμπορική αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας. «Η ανάπτυξη του προϊόντος μπορεί να είναι εμπορικά επωφελή», υποστηρίζει ο Ben Allen. «Υπάρχει μεγάλη εμπορική δυνατότητα σε αυτόν τον τομέα», προσθέτει.
Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips