Κυριακή, 11 Μαρτίου 2012

Διέσχισε τις ΗΠΑ χωρίς βενζίνη

Ένα πείραμα που αποδεικνύει ότι το πετρέλαιο δεν είναι μονόδρομος.
Νίκη κατά του πετρελαίου χαρακτήρισε ένας αμερικανός επιστήμονας την επιτυχημένη προσπάθειά του να διασχίσει τις ΗΠΑ με αυτοκίνητο, καταναλώνοντας μόλις 2 γαλόνια βενζίνης. Ο Κλιφ Ρίκετς, καθηγητής γεωργικών εφαρμογών, είχε υπολογίσει ότι θα χρειαζόταν 10 γαλόνια, όμως το πείραμά του τον εξέπληξε ευχάριστα.


Ο Ρίκετς χρησιμοποίησε ένα Toyota Prius, στο οποίο είχε κάνει μετατροπή ώστε να καίει υδρογόνο και άλλο ένα αυτοκίνητο το οποίο κινείται είτε με ηλεκτρισμό είτε με ένα μείγμα αιθανόλης και βενζίνης.

Ο 63χρονος αποφάσισε να κάνει αυτό το ταξίδι για να πείσει τους Αμερικανούς ότι τυχόν έλλειψη του πετρελαίου δεν θα είναι καταστροφική. Ο ίδιος επιμένει ότι οι μετατροπές στα αυτοκίνητα δεν είναι ιδιαίτερα δαπανηρές και αποφέρουν άμεσο κέδρος στους οδηγούς.
Δείτε περισσότερα στην ιστοσελίδα του πανεπιστημίου:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips