Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012

Ο ηλεκτροβελονισμός μπορεί να επιδρά θετικά στην κατάθλιψη

Η ενίσχυση της επίδρασης των βελονών που χρησιμοποιούνται στο βελονισμό με χαμηλό ηλεκτρικό ρεύμα μπορεί ενδεχομένως να είναι αποτελεσματική στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης, ανακάλυψε νέα έρευνα.

Ερευνητές του πανεπιστημίου του Χόνγκ Κονγκ, με επικεφαλής τον Zhang Zhang-jin, χρησιμοποίησαν ηλεκτροβελονισμό για να διεγείρουν 7 σημεία στο κεφάλι 73 ανθρώπων που υπέφεραν από αρκετές εμφανίσεις κατάθλιψης τα προηγούμενα 7 χρόνια.Ο ηλεκτροβελονισμός δόθηκε επιπλέον φαρμακευτικής αγωγής, την οποία ήδη λάμβαναν ασθενείς με σκοπό να ενισχυθεί η αγωγή, δήλωσε ο Zhang.

Μισοί ασθενείς υποβλήθηκαν σε ηλεκτροβελονισμό 9 φορές σε 3 εβδομάδες, ενώ στους υπόλοιπους - ομάδα placebo – τοποθετήθηκαν βελόνες επιφανειακά στο κεφάλι.

Αξιολογήθηκαν αργότερα από ειδικούς για την κατάθλιψή τους και η ομάδα που υποβλήθηκε σε ηλεκτροβελονισμό φάνηκε αρκετά πιο χαρούμενη.

Η μείωση στα σκορ κατάθλιψης μεταξύ της ομάδας που λάμβανε ενεργό αγωγή ήταν πιο σημαντική σε σχέση με την ομάδα του placebo, δήλωσε ο ερευνητής Roger.

Ο Ng, του νοσοκομείου Kowloon, εξήγησε ότι όταν διεγείρονται οι περιοχές του βελονισμού ορισμένα εγκεφαλικά κέντρα υπεύθυνα για την παραγωγή σεροτονίνης διεγείρονται.

Μια ανισορροπία στα επίπεδα σεροτονίνης θεωρείται ότι συνδέεται με την κατάθλιψη. Η κατάθλιψη επηρεάζει περίπου το 20% των ανθρώπων κάποια περίοδο της ζωής τους.

Ο Π.Ο.Υ προβλέπει ότι μέχρι το 2020 η κατάθλιψη θα ανταγωνίζεται την καρδιοπάθεια ως η πάθηση με τη μεγαλύτερη βαρύτητα παγκοσμίως.

Ο Zhang δήλωσε ότι η ομάδα του μπορεί ενδεχομένως να ξεκινήσει άλλη δοκιμή χρησιμοποιώντας μόνο ηλεκτροβελονισμό σε ασθενείς που υποφέρουν από πιο ελαφριά κατάθλιψη.

Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘PLoS ONE.’

Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips