Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012

Καλλιεργούν κάνναβη για να καταπολεμήσουν την ανεργία και την κρίση

Αν μη τι άλλο πρόκειται για άκρως πρωτότυπο τρόπο, αυτός που σκέφτηκε ο δήμαρχος μικρής πόλης στην Ισπανία, ώστε να καταπολεμήσει την ανεργία. Μίσθωσε μία έκταση γης με σκοπό να καλλιεργηθεί σε αυτή μαριχουάνα. Σε αυτό το σημείο βεβαίως πρέπει να επισημανθεί πως η νομοθεσία στην Ισπανία δεν επιτρέπει το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους, δεν διευκρινίζει όμως συγχρόνως εάν επιτρέπεται σε ιδιωτικούς. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ιδρυθούν ιδιωτικά κλαμπ για το κάπνισμα μαριχουάνας.
Αυτό το "παραθυράκι" στην ισπανική νομοθεσία εκμεταλλεύτηκε ο Μπερνάτ Πελίσα, δήμαρχος της μικρής πόλης Ρασκέρα στην Καταλονία και υπέγραψε συμφωνία αξίας 1,3 εκ. ευρώ με ιδιωτικό κλαμπ μαριχουάνας κοντά στη Βαρκελώνη για τη μίσθωση 17 στρεμμάτων γης με σκοπό την καλλιέργεια μαριχουάνας.

"Είναι μία ευκαιρία να φέρουμε χρήματα στην πόλη και να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας", εξήγησε ο δήμαρχος. Παρόλα αυτά δεν λείπει ο φόβος μήπως η μικρή πόλη μετατραπεί στη "Μέκκα" των χρηστών κάνναβης της Ισπανίας.


Ο Πελίσα είπε ότι έχει συμβουλευθεί νομικούς και διαπιστώθηκε ότι η μίσθωση της γης στην Ένωση Προσωπικής Χρήσης Κάνναβης Βαρκελώνης (ABCDA), που αριθμεί 5.000 μέλη, δεν είναι παράνομη.

Εκτιμάται ότι η συμφωνία θα μετατρέψει την πόλη, όπου η τοπική παραγωγή είναι αποκλειστικά αγροτική και περιλαμβάνει ελιές, αμύγδαλα και κατσίκες, σε έναν από τους μεγαλύτερους νόμιμους προμηθευτές μαριχουάνας στην Ευρώπη, ενώ θα δημιουργήσει περισσότερες από 40 θέσεις εργασίας.

Εγώ το έλεγα από καιρό:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips