Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012

Νέοι εκτυπωτές που σβήνουν το μελάνι!

Το εκτυπωμένο χαρτί ξαναγίνεται λευκό και μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί!
Μια νέα τεχνική ''από-εκτύπωσης'' και διαγραφής μελανιού σε χαρτί που έχει βγει από τον εκτυπωτή ή το φωτοαντιγραφικό μηχάνημα, ανακάλυψαν Βρετανοί ερευνητές.
Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου Κέμπριτζ, με επικεφαλής τον μηχανικό Ντέηβιντ Λεάλ-Αγιάλα, βρήκαν τρόπο να απο-εκτυπώνουν το μελάνι που έχει αποτυπωθεί πάνω στο χαρτί.
Αυτό συμβαίνει με τη χρήση βραχέων παλμών λέιζερ οι οποίοι διαγράφουν τις τυπωμένες λέξεις και εικόνες θερμαίνοντας το εκτυπωμένο υλικό σε σημείο που αυτό εξατμίζεται με αποτέλεσμα να σβήνεται από το χαρτί.Η τεχνολογία αυτή λειτουργεί μια χαρά με το χαρτί που χρησιμοποιούν όλοι στις εκτυπώσεις τους, καθώς και με όλα τα μελάνια.

Επίσης με τη μέθοδο αυτή τα χαρτιά αυτά, θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν παραπάνω από μία φορές κάνοντας έτσι οικονομία.

Για την ώρα πάντως η νέα τεχνική βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο όμως δεν αποκλείεται σύντομα να τη δούμε και στην αγορά.
Τέλος η Toshiba έχει κυκλοφορήσει στην αγορά έναν εκτυπωτή λέιζερ που μπορεί σβήσει το μελάνι, όμως για να λειτουργήσει, απαιτείται το ειδικό μελάνι που μόνο η ίδια παράγει (e-blue).


Αρχική

1 σχόλιο:

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips