Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012

Καρκινογόνες ουσίες ακόμα και στα παιδικά παιχνίδια..

Επικίνδυνες ουσίες που συνδέονται μέχρι και με καρκινογενέσεις ακόμη και με την ελάχιστη έκθεση του παιδιού σε αυτές περιέχονται σε παιχνίδια που εισάγονται στην Ε.Ε αποκάλυψαν δειγματοληπτικοί έλεγχοι όπως αναφέρει ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κρίτων Αρσένης, σε ερώτησή του προς την Κομισιόν.

Την καθολική απαγόρευση της χρήσης στα παιχνίδια βαρέων μετάλλων όπως μόλυβδο, κάδμιο, υδράργυρο και άλλων ουσιών όπως εξασθενές χρώμιο και αρσενικό με καρκινογόνες και τοξικές για την αναπαραγωγή ιδιότητες ζητά ο ευρωβουλευτής από την Επιτροπή.

Να σημειωθεί ότι η υφιστάμενη ευρωπαϊκή νομοθεσία με την Οδηγία της ΕΕ για την Ασφάλεια των Παιχνιδιών επιτρέπει τη χρήση των προαναφερθεισών ουσιών μέχρι ενός ορίου. Τα ασφαλή όρια όμως αυτά έχουν προέλθει από δεδομένα για ενήλικες και όχι για παιδιά τα οποία αποτελούν μια ιδιαίτερα ευάλωτη ομάδα στην έκθεση σε τοξικούς παράγοντες, όπως υπογραμμίζει ο ευρωβουλευτής.

Ωραίες νομοθεσίες έχει η Ευρώπη για την προστασία των παιδιών της..


Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips