Τρίτη, 24 Απριλίου 2012

Τζελ κατά της μετάδοσης του AIDS

Ανακάλυψαν ένα μόριο, το οποίο μπορεί να μπλοκάρει τον ιό.
Κινέζοι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν ένα μόριο, το οποίο μπορεί να μπλοκάρει τον ιό του AIDS και προτίθενται να δημιουργήσουν ένα σχετικό τζελ (ημίρρευστη γέλη) που, όπως ευελπιστούν, θα βοηθήσει στον περιορισμό της σεξουαλικής μετάδοσης του θανατηφόρου ιού.

Οι ερευνητές των πανεπιστημίων του Χονγκ Κονγκ και της Ναντζίνγκ, καθώς και της εταιρίας Shanghai Targetdrug Ltd της Σαγκάης, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό βιολογικής χημείας "Journal of Biological Chemistry", διαπίστωσαν ότι το μόριο TD-0680 εμποδίζει τον ιό HIV-1 του AIDS να εισέλθει στα ανθρώπινα κύτταρα.

Ο Ντριγουέι Τσεν, διευθυντής του Ινστιτούτου AIDS της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ, δήλωσε ότι η ανακάλυψη είναι «ενθαρρυντική», σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το εν λόγω μόριο θα μπορούσε να εισαχθεί σε ένα τζελ που θα «φρενάρει» τη σεξουαλική μετάδοση του ιού, εξοντώνοντας τον ιό καθώς αυτός προσπαθεί να διεισδύσει στα κύτταρα. Αυτό θα δώσει στους ανθρώπους, ιδίως στις γυναίκες, όπως είπαν οι ερευνητές, «μία εναλλακτική μέθοδο προστασίας τους από τον ιό, εκτός από τα προφυλακτικά».

«Η ιδανική λύση θα ήταν να αναπτύξουμε ένα αποτελεσματικό εμβόλιο. Αφού κάτι τέτοιο παραμένει άπιαστο όνειρο, πρέπει να αναζητήσουμε νέες στρατηγικές όπως ένα τοπικό μικροβιοκτόνο», επεσήμανε ο Τσεν.

Το μόριο TD-0680 είναι αρκετές φορές πιο ισχυρό από το φάρμακο Maraviroc της εταιρίας Pfizer, όπως είπαν οι κινέζοι επιστήμονες, σύμφωνα με τους οποίους το σεξ χωρίς προφυλάξεις ευθύνεται για πάνω από το 90% των περιπτώσεων AIDS στην Κίνα.

protothema.gr
Web Only 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips