Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012

Οικολογικό, ελαφρώς «διαστημικό» και με ελληνική υπογραφή

Το όχημα από το μέλλον που σχεδίασε ο Δημήτρης Σκούτας.
Ο Δημήτρης Σκούτας με το Skipee έχει κερδίσει το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό James Dyson Awards, όπου φοιτητές επιδεικνύουν τις δημιουργίες που έρχονται από το μέλλον. Το Skipee αποτελεί πνευματικό του παιδί και βάζει μερικά νέα δεδομένα στον τρόπο λειτουργίας των οχημάτων.


Απευθύνεται σε όσους αρέσουν οι μοτοσυκλέτες και η αίσθηση ελευθερίας που προσφέρουν αλλά θα προτιμούσαν για τη μετακίνησή τους την ασφάλεια ενός αυτοκινήτου. Το φουτουριστικό φιλικό προς το περιβάλλον δημιούργημά του είναι κατασκευασμένο κυρίως από ανακυκλωμένα υλικά και χρησιμοποιεί ηλεκτροκινητήρα για την κίνησή του, τοποθετημένο στον πίσω τροχό.

Το τρίροδο όχημα προσφέρει ευστάθεια στις στροφές όμως οι δύο τροχοί εμπρός παρέχουν μία ακόμη υπηρεσία: Δίνουν οπτικό όγκο στο όχημα, ώστε να γίνεται καλύτερα αντιληπτό από τους οδηγούς των αυτοκινήτων – μία από τις βασικότερες αιτίες ατυχημάτων. Γι' αυτό και κάθε τροχός φιλοξενεί το δικό του φωτιστικό σώμα.

Η σημαντικότερη πρωτοτυπία στο όχημα είναι τα μπράτσα που συνδέουν τον βασικό κορμό με τους τροχούς ώστε να μπορεί αν πάρει την απαραίτητη κλίση στις στροφές. Κινούνται ανεξάρτητα και η κεντρική άρθρωση λειτουργεί και σαν ανάρτηση.

Το όνομα που επέλεξε για το δημιούργημά του σημαίνει καγκουρό. Αρκετά εύστοχα, καθώς με λίγη φαντασία θα έλεγε κανείς ότι μοιάζει με καγκουρό που πατά σε ρόδες.

Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips