Δευτέρα, 16 Απριλίου 2012

Επικίνδυνες οι τακτικές ακτινογραφίες δοντιών

Ενοχοποιούνται για όγκο στον εγκέφαλο σύμφωνα με νέα έρευνα.
Τα άτομα που υποβάλλονται τακτικά σε ακτινογραφίες δοντιών διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν όγκους του εγκεφάλου, επισημαίνει μελέτη αμερικανών ερευνητών που συνιστούν να αποφεύγονται τέτοιου είδους εξετάσεις σε ετήσια βάση. 
Η έρευνα διεξήχθη υπό την Ελίζαμπεθ Κλάους, του πανεπιστημίου του Γέιλ και βασίζεται σε στοιχεία που συλλέχθηκαν από 1.453 αμερικανούς ασθενείς, ηλικίας 20 έως 79 ετών, που πάσχουν από μηνιγγίωμα, έναν γενικά καλοήθη όγκο του εγκεφάλου.


Οι ασθενείς που υποβάλλονταν κάθε χρόνο σε ακτινογραφία δοντιών και εκτίθεντο συνεπώς σε ακτίνες Χ, διέτρεχαν από 1,4 φορές έως τριπλάσιο κίνδυνο να αναπτύξουν μηνιγγίωμα, σε σχέση με μια ομάδα μάρτυρα ασθενών σε καλή υγεία, επισημαίνει η μελέτη.

Το ποσοστό της συχνότητας των κρουσμάτων εξαρτάται από τον τύπο της οδοντικής εξέτασης που γίνεται, καθώς οι ακτίνες Χ μπορούν συνεπώς να χρησιμοποιούνται με διαφόρους τρόπους και από την ηλικία του ασθενή.

Το μηνιγγίωμα είναι ένας όγκος που σχηματίζεται μέσα στη μεμβράνη που αναπτύσσει ο εγκέφαλος και ο νωτιαίος μυελός. Τις περισσότερες φορές οι όγκοι αυτοί είναι καλοήθεις, δεν αναπτύσσονται πολύ γρήγορα, αλλά μπορούν να προκαλέσουν ανεπάρκειες και να επιφέρουν το θάνατο.

Οι οδηγίες της Αμερικανικής Οδοντιατρικής Εταιρίας συνιστούν μια οδοντική εξέταση στα παιδιά κάθε χρόνο ή μια φορά κάθε δύο χρόνια, στους εφήβους κάθε 18 μήνες ή ανά τριετία και στους ενήλικες κάθε δύο με τρία χρόνια.
ΠΗΓΗ: 24h.gr
Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips