Τρίτη, 10 Απριλίου 2012

Ναρκωτικό με υγρά μπαταρίας..

Το ναρκωτικό της... κρίσης, η πρώτη ουσία ελληνικής παραγωγής που εντοπίζεται στην Αθήνα, έχει στον υπόκοσμο το συνθηματικό όνομα «σίσα», και ιδιαίτερα βλαβερές συνέπειες.

Μείγμα χημικών συστατικών και υγρών μπαταρίας παρασκευάζεται στο κέντρο της πόλης και καταναλώνεται στις γειτονιές της έναντι χαμηλού τιμήματος.

Οι τοξικομανείς αποδεικνύονται από τα πλέον ευάλωτα θύματα της κρίσης, η οποία στη θέση της ελπίδας για θεραπεία και διέξοδο από τη χρήση προσφέρει νέα φτηνά και ακόμη πιο επικίνδυνα υποκατάστατα.


Όπως αναφέρει η Καθημερινή, πρόκειται για ναρκωτικό χαμηλού κόστους και εύκολο στη χρήση. Με μεγάλη διεγερτική επίδραση, που μπορεί να σε κρατήσει έως και τρία 24ωρα άγρυπνο. Απώλεια βάρους, επιθετικότητα, έντονη διάθεση σεξουαλικότητας.

Αυτές είναι ορισμένες από τις παρενέργειες που καθιστούν τη «σίσα» εξαιρετικά επικίνδυνη για την υγεία. Μάλιστα, δεν λείπουν και οι συσχετισμοί με την αύξηση των κρουσμάτων HIV (έιτζ).

Αν και δεν μπορεί να τεκμηριωθεί ευθεία συσχέτιση, πιθανολογείται ότι το διαρκές σπιντάρισμα και η έντονη σεξουαλική διέγερση, σε συνδυασμό με τη μείωση των αναστολών, οδηγούν σε μείωση των απαραίτητων προφυλάξεων από τον ιό του ΗΙV.

Οι θλιβερές ομοιότητες των κρίσεων:

  • «ΠΑΚΟ» - Το ναρκωτικό που γέννησε η κρίση "Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι έπρεπε να εξολοθρευτεί μια ολόκληρη γενιά. Έπρεπε να εξολοθρευτεί μια γενιά εφήβων και νέων που δεν θα είχε δουλειά , δεν θα είχε θέση στα σχολεία και στα πανεπιστήμια, δεν θα είχε δυνατότητες να ενταχθεί με κανέναν τρόπο με τον οποίο οι γενιές καταλαμβάνουν τον χώρο τους στη κοινωνία. Και επιπλέον, δεν έπρεπε να είναι παρούσες για να αντιμετωπίσουν και να αγωνιστούν για τα δικαιώματα τους, απέναντι σ’ αυτές τις πολιτικές εξουσίες" 

Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips