Πέμπτη, 5 Απριλίου 2012

Αντικαταστήστε τη ζάχαρη με Stevia

Κατά την περίοδο των διακοπών, οι άνθρωποι ψάχνουν απεγνωσμένα για τη τροφή που θα ικανοποιήσει την όρεξή τους για γλυκό, χωρίς να προσθέσουν επιπλέον εκατοστά γύρω από μέση τους.

Η Stevia θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η απάντηση, όχι μόνο για την απώλεια βάρους και τη συντήρηση, αλλά και για πολλά άλλα προβλήματα υγείας. Η φυσική γλυκαντική ουσία, που ονομάζεται Stevia, γίνεται από τα φύλλα του φυτού Stevia και κατάγεται από την Παραγουάη.

Είναι μια νέα φυσική γλυκαντική ουσία που εξάγεται από τα φύλλα της Stevia (Stevia rebaudiana Bertoni). Έχει υψηλή γλυκύτητα με εξαιρετικά όμως χαμηλή θερμιδική αξία. Η γλυκύτητα της είναι 200-300 φορές μεγαλύτερη από αυτή της ζάχαρης και η θερμιδική της αξία είναι 1/300 από της ζάχαρης.Μέσα από μελέτες και έρευνες , η Stevia έχει αποδειχθεί ότι είναι χωρίς τοξικές παρενέργειες και επιπτώσεις, μη-καρκινογόνο και είναι ασφαλές να καταναλωθεί.

Εάν λαμβάνεται συχνά, μπορεί να αποτρέψει πολλές παθήσεις, όπως υψηλή αρτηριακή πίεση, ο διαβήτης, η παχυσαρκία, οι καρδιακές παθήσεις και φθορά των δοντιών, κλπ.

Η Stevia μπορεί να χρησιμοποιηθεί ευρέως σε τρόφιμα, ποτά και ποτά, φάρμακα, χημικά προϊόντα για καθημερινή χρήση, την οινοποίηση, τα καλλυντικά, αρώματα κλπ.

Η ανθεκτικότητά της σε υψηλές θερμοκρασίες , επιτρέπει την χρήση της σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών όπως:

• Ποτά (καφές, αναψυκτικά, , σε φυσικό χυμό λεμονιού ανακατέψτε νερό και προσθέστε μια δόση Stevia για ένα δροσιστικό και χαμηλό σε θερμίδες ρόφημα. Ακόμη και στην παρασκευή Smoothies μπορεί να χρησιμοποιηθεί!)

• Γάλα και προϊόντα γαλακτοκομίας

• Είδη ζαχαροπλαστικής και στα φαγητά ( Για παράδειγμα, η σπιτική σάλτσα μπορεί εύκολα να γλυκαίνεται με Stevia )

• Δημητριακά πρωινού, σούπες, κονσέρβες, κλπ.
Stevia δεν είναι μόνο ευεργετική για την απώλεια βάρους. Υπάρχουν πολλά άλλα οφέλη από τη χρήση Stevia.

• Συμβάλλει στην μείωση της αρτηριακής πίεσης

• Η χρήση της δεν επιβαρύνει τα δόντια

• Συμβάλλει στη μείωση σακχάρων στο αίμα

• Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα που πάσχουν από διαβήτη. Ο διαβήτης είναι μια πάθηση η οποία θα πρέπει να παρακολουθείται και να αντιμετωπίζεται από ειδικευμένο ιατρό.
Ωστόσο, Stevia μπορεί να αποτελέσει μέρος μιας υγιεινής διατροφής για τα άτομα με προβλήματα σακχάρου στο αίμα, διότι όπως προαναφέραμε η χρήση της δεν αυξάνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
Star.gr


Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά προτιμάμε τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται.
Ευχαριστούμε.

Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε εικόνα στο σχόλιό σας περικλείσετέ τη μέσα στα [im] και [/im] δηλαδή: [im]Η-διεύθυνση-της-εικόνας-σας-εδώ[/im]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Best Blogger TipsBest Blogger Tips